Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Участь у вебінарі “Бібліотека як складова туристичного простору”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

27 квітня фахівці Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва взяли участь у вебінарі “Бібліотека як складова туристичного простору”, організованому Кіровоградською обласною бібліотекою для юнацтва ім. О. М. Бойченка.



Учасниками вебінару були 24 бібліотеки з різних куточків України. Вела захід завідуюча науково-методичним відділом Кіровоградської ОБЮ Кисельова О. М. Вона нагадала, що ООН проголосила 2017 рік Міжнародним роком сталого розвитку туризму. В резолюції ООН наголошується на важливості міжнародного туризму, потребі кращого взаєморозуміння між народами та поваги до культурних цінностей в усьому світі, що має сприяти миру на планеті. Бібліотеки, як культурні, інформаційні, краєзнавчі центри, можуть збирати та поширювати інформацію про історичні, природні пам'ятки або просто цікаві, незвичайні об'єкти рідного краю, його традиції та культуру, роблячи таким чином свій внесок у розвиток туристичного простору.

Криловська О. А., бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Миколаївської ОБЮ, познайомила учасників вебінару з досвідом краєзнавчої діяльності бібліотеки, зробивши акцент на реалізації програми “Про минуле в ім'я майбутнього”, в рамках якої відбуваються краєзнавчі інтерактивні екскурсії вулицями Миколаєва і туристично-привабливими куточками області, творчі зустрічі з літераторами, митцями, краєзнавцями, спортсменами, громадськими лідерами тощо. Фахівець детально розповіла про нову і цікаву форму краєзнавчих заходів — вуличні foot-квести “Історичний Миколаїв”.

“Краєзнавство — пріоритетний напрямок роботи” — тема доповіді Грушицької Р. Я., завідуючої краєзнавчим відділом Надвірнянської центральної районної бібліотеки (Івано-Франківська обл.). Надвірнянська ЦРБ стала переможцем 8-го раунду конкурсу співпраці бібліотек з місцевими громадами програми “Бібліоміст” ”Туризм і бібліотеки”. У рамках проекту працює туристично-краєзнавчий клуб “BIBLIO TRAVEL CLUB” та планується створення віртуальної інформаційно-довідкової служби для туристів. Учасники клубу 9 березня здійснили віртуальну подорож до Верховини та Криворівні. У планах — цикл віртуальних подорожей, квест, онлайн-конкурси, конференції. Розроблено кілька туристичних маршрутів, організовано навчання екскурсоводів та здійснено заходи щодо популяризації зеленого туризму.

Колеги із Кіровоградської ОБЮ поділились власним досвідом краєзнавчої роботи. Бібліотека організовує пішохідні краєзнавчі екскурсії “Вулиці Кропивницького”. Крім розповіді бібліотекаря, екскурсія включає ще й фотосесію екскурсантів біля історичних та архітектурних пам'яток. На бібліотечному сайті розміщено інтерактивні версії цих екскурсій — віртуальні прогулянки. Інший цікавий краєзнавчий проект — цикл радіопередач з історії краю — бібліотека здійснює у партнерстві із місцевою радіокомпанією.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.