Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Результати обласного молодіжного конкурсу “Читаємо вишиванку як книгу”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Підведені підсумки обласного молодіжного конкурсу “Читаємо вишиванку як книгу”, організованого Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва за інформаційної підтримки центральних районних бібліотек Миколаївщини. Конкурс проводився з 1 лютого по 14 квітня 2017 року з метою сприяння збереженню народних традицій Миколаївщини, виховання у молоді інтересу до вивчення спадщини українського народу. До Оргкомітету надійшло 22 роботи від учасників з 9 районів області: Арбузинського, Баштанського, Врадіївського, Єланецького, Кривоозерського, Миколаївського, Новобузького, Первомайського, Снігурівського.

В конкурсних роботах досліджено значення символів, кольорів, стилів вишивання, що відповідають окремому району (місцевості, селищу) Миколаївської області; подано зразки вишивок або їх фотографії, графічні схеми; зібрано додаткову інформацію. До складу журі були запрошені Валентина Кривцова, керівник Миколаївського обласного творчого об'єднання “Прибужжя” (голова журі) і Світлана Романенко, завідуюча відділом стаціонарних та пересувних виставок Миколаївського обласного краєзнавчого музею. Також до складу журі ввійшли директор Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Ткаченко, завідуюча науково-методичним відділом МОБЮ Ія Отверченко, провідний методист науково-методичного відділу МОБЮ Наталія Драгуновська. При оцінюванні конкурсних робіт (максимальна оцінка — 12 балів, загальна — 60) враховувалися: відповідність тематиці і предмету конкурсу — наявність графічної схеми орнаменту, візерунка вишивки, яка розповсюджена саме в  місцевості конкурсанта; описання значення символів і кольорів вишивки; додатковий матеріал (фотографії, малюнки, безпосередньо зразок вишивки); посилання на історичні, філософські, фольклорні та етнографічні аспекти.

Журі визначило переможців обласного молодіжного конкурсу “Читаємо вишиванку як книгу”. Перше місце посіла Богдана Тиць з с. Христофорівка Баштанського району, студентка І курсу Миколаївського коледжу культури і мистецтв (59 балів); друге місце — Юлія Стокротян, учениця Єланецької ЗОШ (53 бали); третє місце — Марина Шапка, учениця Інгульської ЗОШ Баштанського району (51 бал). Також запрошені до роботи в журі фахівці відзначили роботу Ірини Бондаренко з с. Багачівка Кривоозерського району (50 балів).

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та подарунками від організаторів, а Ірина Бондаренко — спеціальним заохочувальним призом від журі. Нагородження переможців відбудеться в обласній бібліотеці для юнацтва 18 травня, під час святкування Дня вишиванки (вишиванкове паті “Калинова Україна”) та Всесвітнього дня культурного різноманіття в ім'я діалогу та розвитку (сутінки в бібліотеці “Країна вранішнього сонця” в рамках щорічної культурно-мистецької акції “Ніч в бібліотеці”).

Оргкомітет вітає переможців і вдячний всім конкурсантам за участь, а Валентині Кривцовій та Світлані Романенко окрема вдячність за відповідальну роботу у складі журі та професійне оцінювання робіт.





 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.