Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Перемога у V Регіональному конкурсі видань публічних бібліотек Півдня України

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва здобула перемогу в номінації “Краще методичне видання” в V Регіональному конкурсі на краще методичне та бібліографічне видання публічних бібліотек Півдня України 2016-2017 років, організатор якого — Одеська національна наукова бібліотека.


У методичних рекомендаціях “Особливий” читач у бібліотечному просторі” (укладач — А. М. Мороз, методист науково-методичного відділу Миколаївської ОБЮ) визначено бар'єри, які ставить перед людиною інвалідність, методи виявлення таких осіб-потенційних читачів, запропоновано шляхи організації безперешкодного доступу до приміщень, послуг і ресурсів бібліотек, надано рекомендації щодо комплектування фонду, придбання спеціальних пристроїв, а окремий розділ присвячено навчанню бібліотечних працівників культурі спілкування із користувачами з інвалідністю, особливостям організації масових заходів за участю цієї категорії.

Мета конкурсу, який з 2009 раз на два роки проводить Одеська національна наукова бібліотека, — сприяння розвитку науково-методичної та науково-бібліографічної діяльності, що є важливою складовою наукової роботи бібліотек; популяризація видавничої продукції бібліотек; впровадження в бібліотечну практику кращих наукових розробок з питань методичної діяльності та бібліографії. Роботи, подані на конкурс, нагороджуються за двома основними номінаціями: краще методичне видання; краще бібліографічне видання. За рішенням журі окремі роботи можуть бути відзначені в спеціальних номінаціях. Цього року на конкурс було подано 41 видання від 21 бібліотеки з п'яти областей: Одеської, Кіровоградської, Миколаївської, Запорізької, Херсонської. При визначенні переможців журі оцінювало наступні характеристики бібліотечних видань: актуальність теми, професіоналізм, інноваційний підхід, стиль і мову викладення, практичне значення, читацький попит тощо.

Журі відзначило ще дві бібліотеки з Миколаївщини. Лауреатами конкурсу стали: у номінації «Дослідження історії бібліотеки» Миколаївська ОУНБ ім. О. Гмирьова за покажчик «Бібліографічні видання Миколаївської ОУНБ ім. О. Гмирьова (1965-2015)», а у номінації «З любов’ю до рідного краю» Баштанська ЦРБ за серію краєзнавчих покажчиків.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.