Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Аристократу літератури Едгару По — 210

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

18 січня читачі обласної бібліотеки для юнацтва взяли участь у літературному дайджесті “Детективи, жахи і фантастика від аристократа літератури Едгара Аллана По”, присвяченому 210-й річниці від дня народження улюбленого письменника.

Бібліотекар відділу соціокультурної діяльності молоді Марина Улановська розповіла присутнім про важливі віхи життя і творчості короля хоррору, який пройшов дуже складний шлях, поєднавши всі особисті трагедії з неймовірними творчими досягненнями. Едгар По створив кілька нових жанрів, він — автор першого літературного детективу, його Огюст Дюпен став прообразом культових сищиків. Чимало своїх творів письменник створив з улюбленою кішкою на плечі.

Юнаки переглянули уривок з популярного мультфільму, в якому декламувався вірш Едгара По “Ворон” (його досі називають найгучнішим успіхом в історії американської поетичної літератури). Разом з бібліотекарем обговорили вплив класичної літератури на сучасну поп-культуру.

Присутніх зацікавили книги Е. А. По різними мовами (українською, російською, англійською) та різних форматів (традиційний та аудіо), представлені на книжковій виставці “Майстер макабричної літератури — Едгар Аллан По”.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.