Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти #МОЛОДЬ_іде_на_ВИБОРИ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

“#МОЛОДЬ_іде_на_ВИБОРИ” — під такою назвою у Вищому професійному училищі суднобудування відбувся перший освітньо-ігровий воркшоп у рамках суспільно-політичного проекту “Молодіжна демократія”, запровадженого цьогоріч бібліотекою.

Завідувач сектору медіа-освіти і творчості молоді Марина Гусак, зазначила, що свідомим громадянам (особливо молоді) необхідно активно брати участь у виборчих процесах, а правова обізнаність є запорукою свідомого вибору. В ігровому форматі учні отримали інформацію, необхідну для здійснення демократичного волевиявлення: як перевірити себе в списку виборців, які документи брати на дільницю, як проголосувати за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації тощо. Присутні активно обговорювали роль громадян в процесі державотворення, обґрунтовували, чому потрібно йти на вибори, які вимоги мають висувати громадяни до політиків.

Як протистояти найпоширенішим маніпуляціям під час виборчих компаній навчала учасників воркшопу бібліотекар відділу “Інтернет-центр” Юлія Задеряка. Учні переглянули презентацію. Потім разом із бібліотекарем розглянули мотиви підсвідомого впливу, якими користуються під час маніпуляцій людьми; дізналися, що таке популізм та в чому його небезпека; проаналізували, чому саме візуальна інформація найбільше притягує нашу увагу. Юлія наголосила, що інформаційний простір сучасної людини переповнений: 24/7 ми в оточенні новин, сторінок соціальних мереж, телебачення, банерів, реклами. Щоб не загубитися в океані інформації, слід навчитися відрізняти факти від суджень. Хлопці і дівчата на конкретних прикладах визначали, що є судженням, а що є фактом, жваво брали участь в обговореннях та зіграли в гру.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.