Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Виїзні інформаційні сесії у Нечаянській та Ольшанській ОТГ

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

15-16 квітня відбулися виїзні молодіжні інформаційні сесії “Бібліотека для розвитку громади” у Нечаянській та Ольшанській ОТГ Миколаївського району. Програма заходів передбачала чотири студії: інформаційну, творчу, художню та літературно-ігрову.

Спочатку миколаївський десант у складі поетеси Тетяни Свірської, художниці Світлани Чебанової, бібліотекарів МОБЮ Ірини Бринкіс і Андрія Алієва “висадився” у Нечаянській ОТГ, де їх радо зустрічала бібліотекар Олена Чухіль, а також учні і педагоги Нечаянської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Наступного дня місцем зустрічі було смт. Ольшанське і село Трихати, а гостинними господинями —  Людмила Врублевська та Валентина Макарова.

 

inform_sesii_1 inform_sesii_2 inform_sesii_3 inform_sesii_4

inform_sesii_5 inform_sesii_6 inform_sesii_7 inform_sesii_8

inform_sesii_9 inform_sesii_10 inform_sesii_11 inform_sesii_12

inform_sesii_13 inform_sesii_14 inform_sesii_15 inform_sesii_16

inform_sesii_17 inform_sesii_18 inform_sesii_19 inform_sesii_20

inform_sesii_21 inform_sesii_22 inform_sesii_23 inform_sesii_24

inform_sesii_25 inform_sesii_26 inform_sesii_27 inform_sesii_28


Стартували інформаційні сесії інформаційними ж студіями “Сучасна бібліотека — центр громадського життя”. Ірина Бринкіс, завідувачка науково-методичного відділу МОБЮ, розповіла присутній молоді про можливості і ресурси сучасних бібліотек: віртуальну бібліографічну довідку, електронну доставку документів, бази даних, електронний каталог тощо.

Далі — творча студія “Таємниці письменницької майстерності” і її героїня — миколаївська поетеса, член Національної спілки письменників України Тетяна Свірська. Пані Тетяна, спілкуючись з учнівською молоддю Нечаяного, Ольшанського і Трихат, згадала свої дитинство і юність. У шкільні роки вона була учасницею творчих колективів при будинку культури, любила співати, декламувати вірші, пробувала писати. Для малої дівчинки все було дивним: і пір'їнка, і квітуча конвалія, а Новий рік для Тетянки — це “весна, бо там все квітне...”. Нині Тетяна Свірська — знана літераторка, призерка поетичних конкурсів. Її перша збірка “Політ на волю” побачила світ у 2006 році. Згодом в журналі “Благовісник” була опублікована ціла низка віршів поетеси. У 2009 році журнал “Дніпро” надрукував її вірші “Я заблукала серед літа” та “Не придумуй собі героїв”. У 2014-му вийшли збірки поезій “Із вічністю наодинці” та дитячих віршів “Сонячний зайчик”. Поетеса живе новими творчими планами, якими й поділись з присутньою молоддю. Тетяна Свірська читала свої вірші, улюблені — про весну. Поетеса щиро милувалася природою, особливо подякувала юним ольшанцям за красу околиць, за яскраві первоцвіти. Школярка Софія Аверіна, у якої також є власні проби пера, запитувала про творчість, про натхнення. Тетяна Дмитрівна зізналася, що її перший вірш був присвячений Тарасу Шевченку і з’явився завдяки синовому домашньому завданню. З того часу і пише. Не боїться творчих пауз. Творить, коли чимось вражена: задум зароджується, визріває у її душі, а тоді вибухає вулканом. Творчість Тетяни Свірської зачарувала молодь, її лірика — витончена і глибока — надихнула на власні творчі пошуки і звершення.

Героїня художньої студії — Світлана Чебанова — художниця, поетеса та громадська діячка. Щира, відкрита, безпосередня і неймовірно харизматична молода мисткиня презентувала власні роботи, багато спілкувалася з молоддю.  Саме в дітях вона бачить майбутнє України і рідної Миколаївщини зокрема. Світлана говорила про любов до родини, малої батьківщини, до країни. Звичайно, мова зайшла про серію листівок “Миколаїв патріотичний”, які вже декілька років подорожують всім світом і дали старт міжнародному проекту “Globe Mykolayiv”. Світлана з захопленням відзначила неймовірну красу  шкільних клумб, подарувала свою листівку Аллі Володимирівні Таранюк — бібліотекарю Ольшанської шкільної бібліотеки, яка власноруч створює та плекає квіткову красу. Художниця розповіла про громадську активістку Ірину Скворцову, яка також займається оформленням квіткових клумб, разом зі своєю командою піклується про навколишнє середовище та вірить у краще майбуття України. Учні “засипали” Світлану питаннями. “Ваш улюблений художник?” У Світлани це Амадео Модільяні. “Що надихає на малюнки?” — “Гарний настрій, Миколаїв, друзі”. “Чому в книгах, які ілюструєте, картини чорно-білі?” — “Бо мені більш притаманна графіка». І багато-багато інших. Молодь, зачарована Світланою, сердечно відгукнулася на її пропозицію дружити. Ще б пак! Такий друг — щире золото! Світлана надихає, мотивує, вчить мріяти, досягати цілей, бути корисними і робити все з задоволенням.

Літературно-ігрова студія “Читай: формат не має значення” — за Андрієм Алієвим, завідувачем відділу соціокультурної діяльності молоді ОБЮ. Він запропонував молоді пригадати українських та зарубіжних письменників-ювілярів 2018 року, розповів багато цікавинок про їх життя і творчість.

Наостанок — автограф-сесія, спільні фото. Всім на згадку — приємні враження,  щирі емоції. В планах — нові зустрічі.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.