Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Вчимо українську: буква Ґ, звук [ґ] — вживання, вимова й написання

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

17 лютого користувачі відділу “Інтернет-центр” обласної бібліотеки для юнацтва вдосконалювали знання української мови за допомогою Тренажера з правопису української мови. Цього разу розглянули тему “Буква Ґ, звук [ґ] — вживання, вимова й написання” розділу “Мовна норма”.


В минулому році на сайті з'явилися нові розділи, присвячені складним темам українського мовлення. Норми літературної мови — це сукупність загальновизнаних мовних засобів, що вважаються правильними і зразковими на певному історичному етапі.

Складність сьогоднішньої теми в тому, що сьогодні нема єдиного, чітко визначеного погляду на вживання літери “ґ” як у власне українських лексемах, так і в запозиченнях. Чинний правопис не дає однозначної відповіді на це питання, оскільки важливо не порушити традицій літературно-мовного написання і пам’ятати, що в основі будь-якого правопису є система національної мови, національна традиція.

У сучасній українській літературній мові звук [ґ] вживається у небагатьох словах. За допомогою тренажера учні згадали ці слова і виконали вправи для перевірки та закріплення своїх знань.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.