Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Карантинна осінь: медіадрайвер для молоді

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

2 жовтня студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій стали учасниками практичного тренінгу «Медіадрайвер: навігатор у світі інформації», організованого бібліотекарями МОБЮ в межах циклу «Медіакультура».

Структура тренінгового заняття включала два блоки. Ведучою першого, теоретично-практичного, була бібліотекарка відділу «Інтернет-центр» Юлія Задеряка. Після знайомства з учасниками тренінгу, Юлія запропонувала визначити поняття «інформація», розглянути її види. Під час практичних завдань студенти навчалися відрізняти факти від суджень, виявляти фейкову інформацію. Також обговорили переваги і недоліки різних джерел інформації, поміркували про необхідність критичного аналізу повідомлень, які в них містяться.

Другий, інтерактивний, блок мав на меті закріплення отриманих знань та умінь. Для цього Анна Кондрацька, бібліотекарка сектору медіа-освіти і творчості молоді, провела онлайн-вікторину «Media Navigator». Відповідаючи на запитання, молодь повторила, що таке джинса, маніпуляції, інформаційні війни тощо. Бібліотекарка порадила корисний портал перевірки фактів Фонду розвитку медіа Myth Detector, який сприяє виявленню фейкових новин та передачі достовірної інформації за допомогою перевірки фактів та підвищення рівня медіаграмотності.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.