Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Карантинна осінь: превентивний тренінг проти трафікінгу

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

26 листопада в обласній бібліотеці для юнацтва в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбувся превентивний тренінг «Людина – не товар» за участі студентів Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій

Бібліотекарі Андрій Алієв і Марина Чередниченко нагадали присутнім, що 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, розпочалася щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня включно. Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
5 грудня – Міжнародний день волонтера;
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Особливу увагу бібліотекарі приділили проблемі світової работоргівлі, закцентувавшись на сучасній статистиці трафікінгу в Україні. Так, за час незалежності більше 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми. За останні сім років 818 громадян України отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Це офіційні дані, реальна ситуація може бути ще критичнішою. Втім, наведена статистика вразила присутню молодь.

Аби не стати жертвою трафікінгу, слід постійно підтримувати контакт зі своїми рідними. Ведучі нагадали студентам номер телефону (527) Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої нададуть консультації всім, хто планує поїхати за кордон, або повернутися в Україну з-за кордону. А також порадили читати книжки, в яких розкривається тема рабства: «Хатину дядька Тома» Г.Бічер-Стоу, «Пригоди Гекельберрі Фінна» М. Твена, «П’ятнадцятирічного капітана» Ж. Верна, «Перейти темряву» І. Роздобудько.



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.