Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Віртуальні мандри слідами Святого Миколая

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

3 грудня студенти Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського під час інтерактивної краєзнавчої екскурсії «Юність і сучасність рідного міста» віртуально мандрували слідами Святого Миколая.

Допомогла їм у цьому провідна бібліотекарка Оксана Криловська. Насамперед вона нагадала, що зі Святим Миколаєм пов’язаний початок історії міста при гирлі Інгулу. Разом зі студентами-істориками згадали події 232-річної давнини: падіння турецької фортеці Ачі-Кале (нині Очаків) в результаті переможного штурму російсько-козацького війська, який відбувся в день вшанування пам’яті Святого Миколая. На честь цієї події новостворене місто-верф й отримало свою назву.

Відтоді Святий Миколай є символом і покровителем нашого міста. З його ім'ям пов'язані і перша збудована в місті церква, і перший корабель — славнозвісний фрегат “Святий Миколай”. Розглядаючи світлини каплиці Святого Миколая, молодь звернула увагу на гарні вітражі із зображенням сцен із життя святого. Знаком величезної поваги та вдячності городян своєму небесному покровителю стало відкриття пам’ятника Святому Миколаю Чудотворцю у 2005 році. Велична постать святого у довгому вбранні виготовлена з сіро-блакитного мармуру. Лівою рукою він притискає до грудей Євангеліє, а правою — благословляє городян.

Майбутні історики зацікавилися представленими на книжковій виставці виданнями і листівками із видами сучасного та старого Миколаєва.

На завершення віртуальних мандрів бібліотекарка нагадала, що незабаром ми відзначатимемо День Святого Миколая і побажала присутнім студентам міцного здоров’я, миру й любові.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.