Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Презентація виставки робіт вихованців Дитячої художньої школи і дебютної виставки Олексія Косигіна

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

28 травня в Молодіжному просторі обласної бібліотеки для юнацтва відбулось урочисте відкриття виставки робіт вихованців Дитячої художньої школи м. Миколаєва “Сучасне звучання Давньої Еллади” та персональної виставки учня 4-Б класу художньої школи Олексія Косигіна “Мій рідний Миколаїв”.

На відкриття завітали педагоги й учні Дитячої художньої школи, а також шанувальники мистецтва, серед яких Юрій Йосипович Любаров, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради. Він зауважив, що миколаївці пишаються традиціями і здобутками художньої школи, подякував її директорці Євгенії Іванівні Кручиніній за плідну працю та поздоровив Олексія Косигіна з першою персональною виставкою. Подарунком для присутніх став атмосферний грецький танець у виконанні Анастасії Вержековської, студентки Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв, стипендіатки міського голови та Миколаївської міської ради.


Сповнена гордості за творчі досягнення вихованців школи, в минулому теж її випускниця, Євгенія Іванівна привітала всіх із відкриттям виставки. З особливою теплотою вона говорила про свого учня, “зірочку” школи Олексія Косигіна. 14-річний Олексій є переможцем ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді “Об'єднаймося ж, брати мої” і лауреатом загальноміського конкурсу “Городянин року — 2019” в номінації “Надія року”. Втім, він не лише талановитий художник. За словами батька, Олексій – багатогранна творча особистість: бере участь у шкільних олімпіадах, грає на гітарі, займається айкідо, і все, за що береться, намагається зробити якнайкраще.


Виставковий дебют Олексія Косигіна — “Мій рідний Миколаїв” — вразив присутніх майстерністю і зрілістю. Роботи, написані з любов'ю до рідного міста, зображують впізнавані краєвиди та визначні місця: Свято-Катеринівську церкву, Собор Касперівської ікони Божої Матері, осінь на вулиці Спаській, рідну “художку” і мигійський пейзаж, а також весняну окрасу південних міст — пишний бузок і яскравий дельфініум.

Друга зала Молодіжного простору перетворилась на Стародавню Грецію завдяки більш як двадцяти роботам наймолодших (8-11-річних) вихованців художньої школи, виконаним у різних техніках: графіка, ліплення з глини, солоного тіста і поліетилену, скульптури з пластиліну і фольги, графічний розпис по дереву. “Сучасне звучання Давньої Еллади” втілилось в яскравих картинах, давньогрецьких масках, скульптурних роботах юних майстрів, які  нікого не залишили байдужими.

Сподіваємося, що попереду нас чекають багато виставок талановитих вихованців Дитячої художньої школи м. Миколаєва. Щиро бажаємо їм творчих успіхів.

Нагадуємо, що виставки “Сучасне звучання Давньої Еллади” та “Мій рідний Миколаїв” діятимуть протягом червня. Запрошуємо всіх охочих насолодитись творчістю нашої талановитої молоді.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.