Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Лабораторія молодіжних ініціатив “ГОшка”: Ельміра Галущенко розповіла про діяльність миколаївських зоозахисників

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

27 вересня в Молодіжному просторі ОБЮ відбулася зустріч в лабораторії молодіжних ініціатив “ГОшка” учнів 10-А класу Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 з Ельмірою Галущенко — волонтеркою, представницею ГО “Зоозахисна організація "Фенікс"”.

Пані Ельміра детально розповіла про діяльність “Фенікса”. Головною метою організації, за словами спікерки, є допомога безпритульним тваринам, прилаштування їх до притулку, стерилізація, і головне — пошук дому для якомога більшої кількості тварин. “Фенікс” має свої сторінки в Instagram і Facebook, завдяки яким зоозахисники активно пропагують свою діяльність, залучають волонтерів, меценатів, публікують фотографії безпритульних тварин, яким потрібен дім чи ветеринарна допомога.

Постійними членами організації є невелика кількість людей, але наразі, за словами пані Ельміри, з'являється все більше активної молоді, яка допомагає в різних проєктах. Так, наприклад, цього літа волонтери підготували і провели виставку “Щастя не має породи”, після якої дванадцятеро собак знайшли своїх господарів. Як зазначає Ельміра Бахтіярівна, стати волонтером може кожен, у кого є бажання допомогти і захистити наших чотирилапих друзів: “Ви можете взяти тварину на утримання, доглядати за нею, але не довше тижня. Це вже буде добре. Потім разом з іншими волонтерами відвідати виставку та знайти господаря для собаки чи котика”.

Пані Ельміра зауважила, що ЗОО “Фенікс” отримує допомогу і від міських ветеринарних клінік, де лікують тяжкохворих тварин. Менше з тим, активісти організації мають на меті залучення широких кіл громадськості та міських організацій до вирішення проблеми жорстокого поводження з тваринами.

Зацікавлені учні переглядали чудові фотографії чотирилапих колишніх безхатченків, які знайшли свій дім завдяки зоозахисникам. Запитували про діяльність комунального підприємства “Центр захисту тварин”, про безкоштовну стерилізацію, цікавились правовими аспектами законодавчого забезпечення захисту безпритульних і домашніх тварин від жорстокого поводження, дізналися, як поповнити лави миколаївських зоозахисників.

Зустріч була цікавою, інформативною і надзвичайно корисною. Школярі подякували пані Ельмірі та організаторам заходу за актуальну тему і за велику роботу в цьому напрямку.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.