Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Відкрите звернення

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Сьогодні, 16 лютого 2022 року, як і кожного дня, ми, колектив Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, єдині з українським народом, любимо Україну, впевнені в непохитності наших захисників, віримо в патріотизм наших державників.

Кожний куточок нашої країни, як і будь-якої іншої країни світу, має довгу і складну історію розквіту і занепаду, перемог і поразок, добровільного перебування у різних союзах та насильницького захоплення іншими державами. Але весь цей час в історії, на мапах була Україна. І протягом усіх історичних епох наш народ прагнув до єднання земель, українців, боровся за державний суверенітет. У кожного з нас у родинному дереві переплетені різні національності. Але всі ми сьогодні відчуваємо себе українцями, всі ми — громадяни України: на Миколаївщині та Чернігівщині, на Закарпатті і Харківщині, в усіх містах і селах нашої країни.

Ми спілкуємося у родинах українською або російською мовами та вчимо англійську, німецьку, дивимося українські, російські, американські, французькі та інші фільми, знаємо вірші Пушкіна, цитуємо Шекспіра, перечитуємо поезії Ліни Костенко. Ми — культурна нація. На території України проживають громадяни понад 100 національностей, у багатьох із нас є родичі на Росії, друзі у Польщі, Німеччині та інших країнах світу. Ми — толерантна нація. Ми не вимагаємо від Росії визнати незалежність Сахалінської області, не погрожуємо силою захищати українців на Кубані, не волаємо, що Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) та членство в ній Росії — це загроза безпеці України. Ми — миролюбна нація, яка поважає міжнародно визнані кордони сусідів та суверенітети держав.

Нам не потрібен руський мир — ми хочемо просто миру в нашій Україні. Нам не потрібні на нашій землі російські Ленін і Сталін, путіни і лаврови, комунізм та імперський шовінізм, ГУЛАГи — ми дуже вільнолюбні. Тільки нам, українцям, всім разом вирішувати долі наших президентів, питання мови або віри, визначати статуси наших областей, обирати військові, політичні, економічні союзи для нашої держави.

Сьогодні, 16 лютого 2022 року — один День єднання з багатьох за останні роки. Ми, українці, єднаємося з часів захисту нашого європейського вибору на Майдані, окупації Криму, війни на Донбасі, допомоги українській армії. Єднаємося навколо неподільної суверенної рідної України. Ми — разом! Слава Україні!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.