Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Караван історій: Герої Небесної Сотні

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

16 лютого шестикласники МСШ «Академія дитячої творчості» вшанували Героїв Небесної Сотні під час заходу із циклу каравану історій «Пізнаймо світ», організованого відділом соціокультурної діяльності молоді ОБЮ.


Бібліотекарка Олександра Бережна звернула увагу учнів, що Героїв Небесної Сотні вшановують по всій Україні вже восьмий рік. Серед них – студенти, вчителі, журналісти, театральні режисери та інші громадські активісти, які загинули за демократичні цінності та територіальну цілісність країни під час Революції Гідності 2013-2014 рр.

Школярі дізналися історію 66-річного киянина Олександра Бадері, батька чотирьох дітей. Він захоплювався історією часів Української Народної Республіки, навіть мріяв колись створити музей Січових Стрільців. Під час масових протестів Олександр допомагав пораненим і застудженим, готуючи відвари та настої з трав. Сильно застудився, коли його облили крижаною водою з водомета, зазнав отруєння газами. У сутичках його так побили, що додому привезли у тяжкому стані. Але до лікарні він не звернувся, боячись арешту. Помер 28 січня…

Згадали про Устима Голоднюка, жителя міста Збараж, що на Тернопільщині. На той час йому ледь виповнилося 19. Тільки-но хлопець дізнався про побиття студентів, одразу виїхав до Києва. За кілька днів його сильно побили. Лікарі наклали 12 швів. Повернувся додому, а за тиждень був знов на Майдані. Рятуючи побратима-протестувальника, дістав поранення снайперською кулею. Згодом помер у готелі «Україна». 20 лютого Устим домовився зустрітися з батьком об 11-й, але не дожив.

Лунали імена Сергія Байдовського, Сергія Нігояна, В’ячеслава Веремія, Володимира Чаплінського... Бібліотекарка порадила дізнатись більше про дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії та прагнення героїв Небесної Сотні з відеопроєкту «Характери гідності», який був представлений Музеєм Майдану в 2019 році й зараз налічує кілька десятків відео.

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. День, що нагадає нам про ціну свободи і відповідальність за її збереження.
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.