Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Афіша З Міжнародним днем студента!

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Афіша

Звідки прийшов День студента?

На жаль, історія виникнення цього свята сумна, навіть прикра. Трапилося все в 17 листопада 1939 року в Чехословаччині. Фашистами були розстріляні керівники Союзу студентів. Викладачі та багато молоді заарештовано і відправлено в концтабори. Звістка про це дійшла до англійських студентів. На своїй зустрічі в Лондоні вони одноголосно прийняли рішення щорічно відзначати День студента в пам’ять про загиблих друзів.

У Празі був підписаний документ, згідно з яким Світовий конгрес студентів встановив день вшанування пам'яті чеських студентів-патріотів. Ось власне і вся історія Дня студента.


Щодо відзначення цієї дати, то все набагато цікавіше. Як правило, День студента проходить дуже весело, з різними конкурсами, адже після нього починаються сесії і це своєрідний тайм-аут перед іспитами.

Ідея цього свята носила в собі певну мету – об’єднати молодь, студентів всього світу, без огляду на мовні, соціальні та інші відмінності.


Цікаві факти про життя студентів.

В университеті французського міста Нант створили спеціальну  кімнату для студентської сіести. І тепер у будь-який час на протязі дня  кожен студент може  зайти до неї і відпочити. В спеціальному приміщенні  заборонено не тільки палити і голосно розмовляти, але й слухати музику і навіть обійматися і цілуватися. «Сонну кімнату» в університеті було вирішено відкрити через те, що велика кількість  студентів засинала на лекціях   в аудиторії.

В Англії існує стародавній   університетський звичай: студентам Оксфордського університету було заборонено приходити на екзамен без шпаги .

Дивна традиція   «первісного крику» ( англ. «The Primal Scream») й досі  є дуже популярною у багатьох зарубіжних університетах.  Студентський «Первісний крик»,який нагадує  крик Тарзана або футбольного фаната зазвичай  триває від  5 до 10 хвилин. Студентам дозволяється видавати його  у період сессії на території університету, бо вважається, що він знімає   хвилювання і перенапруження .

Дуже курйозна і смішна традиція існує в Джорджтаунському університеті в США. Студенти университету відкручують і крадуть  стрілки з годинииків вежі Healy Hall і чомусь надсилають  їх спеціальною посилкою до Ватикану Папі Римському. Не дивлячись  на всі зусилля спеціальної охорони і прохання та застереження адміністрації Університету, стрілки годинників  і в наш час регулярно зникають  разна п'ять–шість років.

У Прінстонському університеті здають письмові іспити без викладачів, один на один зі своєю совістю! Все тому, що на першому курсі вони дали клятву - «Кодекс чесності». Згідно з правилом, кожен студент зобов'язується не списувати і не підглядати.

У Йєльському університеті є традиція залишати конспекти першокурсникам. Після цього новачки стають боржниками - вони повинні обвести очі зеленкою, щоб  нагадували фари, і зобов'язані прокотити на спині благодійника.




 


 

 

 

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.