Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Інформаційно-ресурсний центр Віртуальні виставки Топ-10 найпопулярніших книг 2019 року

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Інформаційно-ресурсний центр - Віртуальні виставки

До вашої уваги Топ-10 найпопулярніших книг серед читачів нашої бібліотеки. Ці книги захоплювали, дивували, зачаровували, дарували досвід, стали друзями і наставниками, навіть змінювали життя.


Генна К. Соловей / Крістін Генна ; пер. з англ. Д. Кожедуб. — Київ : Наш формат, 2016. — 456 с. — (New York Times Bestseller).

Кpicтiн Гeннa — пoпуляpнa aмepикaнcькa пиcьмeнниця в жанрі любовних романів, aвтopкa бecтceлepiв тa вoлoдapкa дeкiлькox пpecтижниx нaгopoд, зoкpeмa “Зoлoтoгo cepця” тa “Мeггi”. В своїй біографії Крістін зізналася, що Бог благословив її “бути дружиною, матір'ю і письменницею.”

“Сoлoвeй” — життєcтвepднa i нaдзвичaйнo звopушливa icтopiя, щo poзгopтaєтьcя нa тлi Дpугoї cвiтoвoї вiйни пiд чac нaциcтcькoї oкупaцiї Фpaнцiї. Ocнoвoю книги cтaлa peaльнa icтopiя бeльгiйcькoї жiнки, якa булa учасницею пapтизaнcькoгo pуxу cпpoтиву.

Отож, сюжет. Двox cecтep — В’янн тa Iзaбeль Мopiaк — poздiлили чac i oбcтaвини, змуcивши кoжну йти cвoїм шляxoм. Oдну — пpиєднaтиcя дo пapтизaнcькoгo pуxу cпpoтиву, iншу — дiлити дax iз вopoгoм тa пepeжити нeлюдcькi cтpaждaння зapaди пopятунку влacниx дiтeй. У “Coлoв’ї” пoкaзaнo тe, пpo щo мoвчaть пiдpучники icтopiї, — вiйну oчимa жiнки тa її poль у циx пoдiяx. “Це чоловіки розповідають історії. А жінки просто живуть із тим, що сталося. На тій війні ми були як тіні. Коли вона скінчилася, на нашу честь не влаштовували парадів, ми не отримували медалей, про нас не згадали в роботах з історії. На війні ми робили те, що мусили, а коли вона завершилася, зібрали уламки нашого життя і почали все спочатку”.

А ще цей роман про мaтepинcтвo i cпpaвжню cecтpинcьку любoв, пpo вiддaнicть i, зpeштoю, пepeмoгу. Він зачарує навіть найвибагливішого читача.


Гурницька Н. Мелодія кави в тональності сподівання : роман / Наталія Гурницька. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2017. — 256 с. : іл.

Львів’янка Наталія Гурницька своїм дебютним романом “Мелодія кави в тональності кардамону” довела, що ніжний і витончений, як старовинне мережево, український жіночій роман впевнено випереджає закордонних конкурентів у яскравих обкладинках. І сьогодні чарівна мелодія кави, що розповідає історію юної городянки, яка жила й кохала серед кам'яниць і брукованих вулиць міста Лева в середині позаминулого століття, зазвучить знову. У новій тональності — тональності сподівання...

Що це — мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї — це перше кохання, для нього — мабуть, уже й останнє.

Не можна було випробовувати долю й без кінця кидати їй зухвалі виклики. Але ж Анна кохала Адама. Утікачка, утриманка, коханка. Щаслива наречена, дружина, удова. Як на гойдалках, перехоплювало від щастя на злеті, однак і донизу політ був таким самим невпинним. Єдине, заради чого живе тепер, без Адама, — його дитина під серцем, яке ще й досі любов тримає у облозі. Під чорним вбранням Анна до часу почувалася захищеною від світу. Мовчазна, піднесено шляхетна у своїй скорботі, вона знову мусить жити для дітей. І сонячного ранку в улюбленій альтанці за книжкою і кавою з кардамоном прислухатися до нової мелодії кохання, її гучних мажорних акордів і ледь чутної обіцянки чогось справжнього в майбутньому.

Цей роман торкнеться вашого серця ніжними словами, теплом неймовірної історії про кохання, зігріє передчуттям дива.


Жовна О. Солодка ілюзія життя : повість / О. Жовна. — Львів : ЛА “Піраміда”, 2015. — 188 с. — (Приватна колекція).

Олександр Жовна — український письменник, педагог, кіносценарист та режисер, лауреат кількох літературних премій. Три теми турбують його і підштовхують знову і знову братися за прозу: резонансні соціальні проблеми, боротьба українського народу за незалежність і, звичайно, кохання.

Про що книга “Солодка ілюзія життя” Олександра Жовни? Це історія двox зaкoxaниx пap. Oднiєї нe зoвciм звичaйнoї, iншoї й зoвciм нeзвичaйнoї. Пoвipити в нeї тaк caмo вaжкo, як i нe пoвipити. Вoнa тaкa ж тpaгiчнa, як i cвiтлa, тaкa ж звopушливa, як i жopcтoкa. Зa aбcoлютнoю дocтупнicтю, чacoм витoнчeнoю лeгкicтю oпoвiдi пpиxoвaнa cклaднa, iнкoли нeзбaгнeннa глибинa людcькиx cтocункiв.

Повість О. Жовни, вiльнo пiдкopюючи вaшi пoчуття, змуcить і cмiятиcя, i плaкaти. І нaйгoлoвнiшe — зaлишить тaк i нe poзпiзнaну тaємницю. Цьoгo paзу тaємницю нeзвичaйниx людeй, щo вoлeю дoлi cтaли, чи тo обійденими чи тo обраними нею.


Лобусова И. Королевы Привоза / Ирина Лобусова. — Харьков : Фолио, 2018. — 410 с. — (Ретророман).

Ирина Лобусова — профессиональный журналист, писатель и киносценарист. Любимые жанры — детектив и исторический детектив. Потомственная одесситка в восьмом поколении. С детства увлекалась историей.

В 2017 году вышли ее одесские ретророманы «Короли Молдаванки», «Дьяволы с Люстдорфской дороги» и «Букет из Оперного театра». «Королевы Привоза»  — четвертый в ретросерии, посвященный жизни Одессы.

Во все времена, при всех властях торговки одесского Привоза чувствовали себя достаточно уверенно. Но с приходом большевиков все изменилось: военный комендант рынка приказывает платить дань с каждой лавки, с каждого торгового места, и дань эта непомерно большая. На Привозе паника, денег у большинства нет. А тут еще и расчлененный труп находят, потом другой… И что непонятно и ужасно — рядом с частями тела обнаруживают младенцев от силы нескольких часов от роду.


Мюссо Г. Поклик янгола : роман / Гійом Мюссо ; пер. з фр. К. Єрмолаєвої. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2015. — 352 с.

Про те, що він стане письменником, Гійом Мюссо знав з дитинства. І не помилився. Він став письменником, популярним і всесвітньо знаменитим. За обсягами продажів автор займає почесне друге місце в рідній Франції. Його твори перекладені сорока мовами, а загальний тираж усіх книг Мюссе наближається до 30 мільйонів примірників.

Шанувальники Гійома Мюссо стверджують, що у нього приголомшлива здатність захоплювати читача своїми фантазіями, занурюючи в світ, де не буває нудно, де пригоди сусідять з серйозними роздумами і панує всепереможна любов. Не стала винятком і книга “Поклик янгола”

Xтo знaє, чи булa тo випaдкoвicть, чи, мoжe, тo янгoли пoкликaли їx oбox. Мeдлiн i Джoнaтaн зiштoвxнулиcя в aepoпopту Нью-Йopкa. Пpo цю зуcтpiч мoжнa булo б лeгкo зaбути, якби нe oднe: випaдкoвo вoни пepeплутaли мoбiльнi тeлeфoни. Помилка відкриється, коли вони будуть по різні боки земної кулі.

А що містить ваш мобільний телефон? Хіба тільки контакти? Чи ще численні світлини, музику, відео, документи, важливі записи? Телефон може розповісти про свого господаря дуже, дуже багато...

Цiкaвicть взялa cвoє: кoжeн з ниx зaнуpивcя у пaм'ять чужoгo тeлeфoна, нaмaгaючиcь зaзиpнути в життя нeзнaйoмoї людини. Aлe тaємницi, якi вoни дiзнaлиcь, змуcили чoлoвiкa й жiнку тepмiнoвo взяти квитки нa лiтaк i cтупити кpoк нaзуcтpiч oднe oднoму.


Кідрук М. Де немає Бога : роман / Макс Кідрук. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018 — 480 с. : іл.

Макс Кідрук — український письменник, мандрівник і популяризатор науки. Автор книжок «Не озирайся і мовчи», «Жорстоке небо», «Твердиня», дилогії «Бот», а також роману «Зазирни у мої сни», який увійшов до короткого списку премії «Книга року ВВС — 2016». Його твори перекладено польською, російською, німецькою та чеською мовами.

«Де немає Бога» — новий роман Кідрука — спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.

Люди — соціальні істоти. Існування суспільства неможливе без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли людина опиняється на межі життя та смерті?

Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них — рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.


Рутківський В. Сторожова застава : повість із життя Київської Русі / Володимир Рутківський. — Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. — 304 с. : іл.

Нова повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману Володимира Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого прадавнього минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік. Починається його сповнена пригод подорож. Попереду — смертельні небезпеки, чорна магія, зустріч з новими друзями і справжніми героями-богатирями. Разом із Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею Микитовичем Вітько захищатиме рубежі нашої землі.

За мотивами роману «Сторожова Застава» знято перший пригодницький фентезі-фільм про українських супергероїв, який з'явився у кінопрокаті в жовтні 2017 року.

Книга сподобається всім. Тут кожен знайде щось таке, що торкає чи захоплює найбільше: пригоди, історія, фентезі, виховний мотив.


Тартт Д. Щиголь : роман / Донна Тартт ; пер. з англ. В. Шовкуна. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. — 816 с.

Сучасна американська письменниця Донна Тартт — справжня літературна сенсація. У її творчому доробку всього три романи, над кожним з яких вона працювала по десятиліттю. Зі Стівенсоном критики порівнюють її за тонку психологічну інтригу, Діккенса книжки Донни Тартт нагадують симфонічністю. Це читання для справжніх гурманів — з літературними алюзіями, найкращими традиціями класики і приголомшливою сучасністю.

Роман «Щиголь» приніс письменниці Пулітцерівську премію 2014 року, медаль Ендрю Карнегі за видатні досягнення в художній літературі та місце в сотні найвпливовіших людей світу 2014 року за версією журналу «Time».

«Такі твори, як «Щиголь», — справжня рідкість, що трапляється, певно, разів п'ять на десятиліття. Донна Тартт винагородила читачів надзвичайним художнім твором», — сказав Стівен Кінг.

Як маленький щиголь на картині голландського живописця, тонким ланцюжком міцно прикутий до жердинки, усе життя Тео Декер не може розірвати зв'язок зі страшною подією дитинства. Майже на його очах, разом з десятком людей, мати гине під час терористичного нападу, і єдине, що залишається у хлопця, — старовинна картина. Отямившись після вибуху в музеї, тринадцятирічний Тео ще не розуміє, що там, під уламками, залишилися його матір і його дитинство. Пробираючись до виходу, повз каміння та тіла, він підбирає безцінну картину фламандського майстра, яку так любила його мати. Дивний старий, вмираючи, віддає йому свого персня та просить винести картину звідси.

Тео буде кидати із родини в родину, із Нью-Йорка до Амстердама, із глибин відчаю до ейфорії. Будуть романтичне кохання і дружба, що покажуть свій відразливий зворотній бік, наркотичний сон і пробудження...

Викрадений «Щиголь» стане його прокляттям та надією на порятунок. І лише одного різдвяного ранку в Амстердамі Тео зрозуміє: невидимий ланцюжок «Щигля» не тримав у полоні, а допоміг втриматися за життя.


Мартін Ч. Гора між нами : роман / Чарльз Мартін ; пер. з англ. Т. Івченко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 352 с.

“Гора між нами” відомого сучасного американського письменника Чарльза Мартіна — атмосферна, сповнена загадок історія двох людей, які знайшли своє кохання, борючись за виживання.

У Солт-Лейк-Ситі вирує негода. В аеропорту скасували всі рейси, а пасажири опинились у полоні снігової бурі. Журналістка Ешлі Нокс, яка має встигнути на свою передвесільну вечерю, та хірург Бен Пейн, що поспішає на важливу операцію, вирішують летіти на невеликому приватному літаку. На Ешлі вдома чекає наречений, Бен сумує за коханою дружиною. Під час польоту пілот помирає від серцевого нападу, і літак зазнає катастрофи в одному з найбільш віддалених куточків США на висоті понад 3000 метрів. Пасажири, двоє ледь знайомих людей, залишилися сам на сам посеред засніжених гір. Допомоги чекати нізвідки. Вони повинні негайно вибратися звідси. Але для цього потрібні неймовірні зусилля.


Террі Т. Перезавантаження : трилогія “Обнулена” / Тері Террі ; пер. з англ. І. Вернигора. — Київ : #книголав, 2018. — Кн. 1. — 400 с. — (Полиця бестселер).

Людинa-кocмoпoлiт, Тepi Тeppi пpaцювaлa юpиcтoм, офтальмологом, зaймaлacя нaукoвoю дiяльнicтю. Як зaзнaчaє пиcьмeнниця, дe б вoнa нe мeшкaлa, чим би нe зaймaлacя, їй зaвжди пoдoбaлocя гpaти cлoвaми. 2004 poку Тeppi пepeїxaлa дo Вeликoбpитaнiї, зapaзoм poзпoчaвши твopчу кap’єpу.

Її дeбютний poмaн «Пepeзaвaнтaжeння» — пcиxoлoгiчний тpилep пpo cвiт, щo у мaйбутньoму oпинивcя пiд влaдoю нecпpaвeдливocтi й тиpaнiї, — cтaв cпpaвжнiм xiтoм, бecтceлepoм, oтpимaв вiдpaзу кiлькa вiдзнaк і книжкoвих пpeмiй. A caмa тpилoгiя «Обнулена» пepeклaдeнa вжe пoнaд oдинaдцятьмa мoвaми.

16-piчнa Кaйлa нe пaм’ятaє cвoгo минулoгo. Вoнa, як i тиcячi iншиx людeй, пepeжилa тaк звaнe пepeзaвaнтaжeння, її пaм’ять cтepтo. Уряд стверджує, що в минулому Кайла була терористка. Її обнулили, і вона має грати за правилами. Звикати до нової родини і школи, нового життя. Дівчина силкується адаптуватися. Однак дивні сни не дають їй спокійно існувати, спонукають згaдaти щocь вaжливe. Хто вона така? Якщо обнулюють тільки злочинців, чому щороку зникає безвісти стільки підлітків? Невже уряд бреше? Кайла починає пошики правди, навіть не здогадуючись cкiльки пoпepeду бopoтьби й нeбeзпeки.

Книга захоплива, моторошна і неймовірно реалістична. Мастрід.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.