Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців Методично-бібліографічні ресурси Медіакомпетентність на допомогу сучасному підлітку

Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - Методично-бібліографічні ресурси

Медіакомпетентність на допомогу сучасному підлітку : методичні рекомендації / уклад. А. О. Мороз. — Миколаїв : ОБЮ, 2019. — 29 с.

Неповнолітні, зокрема підлітки, є найактивнішими споживачами медіаконтенту. Отже, в системі медіаосвіти, що зараз впроваджується в Україні, особливу увагу слід приділити саме цій віковій категорії. У даних методичних рекомендаціях надається визначення поняття “медіа” та коротко окреслені їх різновиди в цифрову еру, порушено проблему впливу медіасередовища на підлітків. Також запропоновано ознайомитися із новою редакцією “Концепції впровадження медіаосвіти в Україні”, яка визначає роль бібліотек у системі медіаосвіти. У розділі “Кінематограф” бібліотекарям запропонована схема аналізу ідеології, яку несе певний фільм, бесіда “Зустріч з десятою музою”, гра для юних кінознавців. Розділ “Новинна грамотність” вчить відрізняти правдиві новини від “фейку”.


Методичні рекомендації розраховано на бібліотекарів, методистів, викладачів та студентів бібліотечних спеціальностей.

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.