Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Захарова Г. Нові грані творчості Маргарити Столбової (Миколаївська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Український народ здавна був і сьогодні є одним із найталановитіших у світі. Жага до самостійності й незалежності сприяла збагаченню народної творчості, мистецтва та справжніх українських традицій. Стиль життя наших прадідів сприяв виникненню декоративно-ужиткового мистецтва.

Речі створювались не лише для естетичного задоволення: прикрашаючи оселю, вони мали практичне застосування. Найдавнішими видами українського ужиткового мистецтва вважають різьбу по дереву, вишивку, розпис, гончарство, бондарство, плетіння, кераміку та килимарство.

alt

Кажуть, що талановита людина — талановита у всьому. Підтвердженням цього є  творчість художниці-аматора Маргарити Столбової. У березні 2015 року в Ковалівській сільській бібліотеці односельці і гості з різних куточків України мали змогу ознайомитись з виставкою картин «Світ краси, відображений фарбами». А нещодавно Маргарита здивувала односельців виробами з паперу, представленими на виставці «Бумагоплетіння — модна техніка декору». Давні традиції соломоплетіння знайшли нове бачення: майстриня збагатила їх новими формами, матеріалами й прийомами. Для відвідувачів майстриня провела майстер-клас, учасники якого власноруч створювали паперову красу.

alt

 

alt

 

alt


Краєзнавча робота Ковалівської бібліотеки сьогодні перебуває під впливом духовної наповненості часу. Співробітники бібліотеки сподіваються, що в процесі духовного спілкування з мистецьким доробком Маргарити, читачі отримають позитивні емоції, естетично і творчо збагатяться, адже декоративно-ужиткове мистецтво є важливою художньою цінністю.

Відвідати виставку Маргарити Столбової можна у Ковалівській сільській бібліотеці.


Галина Захарова, завідуюча Ковалівською б/ф Миколаївської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.