Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Домашова І. М. Він обрав слово (Баштанська ЦРБ)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

18 вересня до Баштанської центральної районної бібліотеки завітали учні 11-х класів ЗОШ №2 разом з вчителем Оксаною Іванівною Чокан на літературну годину-портрет “Він обрав слово”, присвячену 92-й річниці від дня народження видатного українського письменника, лауреата Державної премії імені Т. Г. Шевченка, літературних премій ім. Ю. Яновського та ім. І. Нечуя-Левицького Олександра Олександровича Сизоненка.

alt


Завдяки мультимедійній презентації “Співець рідного краю” присутні перегорнули сторінки життя та творчості нашого земляка. Доля таких письменників як Олександр Сизоненко і загадкова, і важка, і часом трагічна. А творчість ніколи не поділяється на періоди, плине собі у тому руслі, де є береги. Історія оповідей Сизоненка, чи то прозових, чи публіцистичних — власне історія степового українства. Його образи привабливі тим, що вони неповторні. У них і мелодії степового безмежжя рідної Новоолександрівки, і героїзм фронтовиків, і самовіддана праця корабелів-чорноморців — не випадкові сюжети, а епізоди з життя самого автора.
alt
Провідний бібліотекар Л. В. Штефан провела бібліографічний огляд літератури “Син степів, солдат Вітчизни” та представила буктрейлери на книги О. Сизоненка “Степ” та “Білі хмари”, створені співробітниками центральної районної бібліотеки.

Особливо цікавим для учнів було почути голос великого земляка, переглянувши уривок з фільму “Белые тучи” режисера Ролана Сергієнка за сценарієм Олександра Олександровича.
alt

І. М. Домашова, бібліотекар кафедри видачі літератури для юнацтва ЦРБ Баштанської ЦБС

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.