Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Озерова І. Єднаймо душі словом Кобзаря (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

“Єднаймо душі словом Кобзаря” — під такою назвою 9 березня, в день 202-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря, пройшла акція Баштанської ЦБС, мета якої — збереження пам’яті про великого генія українського народу та популяризація його поетичних творів.


У центральній районній бібліотеці акція пройшла за участю учнів загальноосвітніх шкіл міста, завітали до бібліотеки і заступник директора по виховній роботі ЗОШ №1 С. М. Боченіна, вчитель української мови та літератури ЗОШ №2 Т. Г. Люлько, члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» Л. О. Різун, М. І. Василенко, В. Ф. Ганжа та ін. Взяли участь у бібліотечному заході інспектори Баштанської кримінально-виконавчої інспекції Р. Ю. Зікратов та С. В. Ванжула разом із своїми підопічними.


З великою цікавістю учасники заходу переглянули книжкову виставку-інсталяцію «Живе твоє, Тарасе, слово!», яка була розгорнута в фойє бібліотеки. Акція розпочалася в читальному залі літературно-поетичною композицією «Натхненні генієм твоїм, Кобзарю!». Ведуча заходу, бібліотекар К. Зікратова, розповіла всім присутнім про цікаві епізоди з життя сина українського народу, про велич духу і таланту, про дорогоцінний скарб — його поезію. Лунали записи пісень на вірші Тараса Шевченка.


А далі всі учасники заходу пройшли по місту, запрошуючи перехожих взяти участь у флешмобі «Шевченка читаємо — Україну прославляємо!», який відбувся біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в центрі міста. Завітали вони і до райради та райдержадміністрації, міської ради, Будинку дитячої та юнацької творчості, магазинів, скрізь нагадуючи про Шевченкове слово та залишаючи у подарунок календарики із символікою шевченківських днів.


Біля пам’ятника Т. Г. Шевченку флешмоб розпочався із покладання квітів Великому Кобзареві, а потім зазвучали його немеркнучі слова… Проникливо читали Шевченкові поезії Віолетта Гудзь, Вероніка Гульчак, Ольга Борисова, Тетяна Валівко, Денис Димочко, Ірина Шишук, Вікторія Дудка. Прочитали свої улюблені поезії Тараса Шевченка і члени літературно-мистецького клубу «Роксолана» М. І. Василенко та Л. О. Різун.

Усі учасники заходу зробили фото на згадку та запропонували проводити таку акцію кожного року.


9 березня слово Кобзаря лунало у всіх сільських громадах Баштанщини. Ініціаторами заходів виступили бібліотечні працівники сільських бібліотек-філій. Учасниками флешмобу в Інгульській сільській бібліотеці стали учні школи та члени поетичного клубу «Перлина». Бібліотекар Старогорожанської сільської бібліотеки разом із своїми читачами провели флешмоб «Візьму «Кобзар» у руки», під час якого читали свої улюблені поезії Тараса Шевченка. Підтримали бібліотечну акцію і користувачі Плющівської сільської бібліотеки, які читали поезії Т. Шевченка на своїх робочих місцях — в сільській раді, медпункті, школі, у транспорті. А бібліотекар Лоцкінської сільської бібліотеки в цей день розповідала односельцям про видатного українського поета та пропонувала прочитати його твори. З великим задоволенням декламували поезії Кобзаря працівники лікарні, дитячого садка, відділення зв’язку та перехожі. Зібралися любителі шевченківського слова і у Новоіванівській сільській бібліотеці, щоб читати твори Великого Кобзаря. Долучилися до акції й користувачі міських бібліотек, Привільненської, Виноградівської, Новопавлівської та інших сільських бібліотек.


Слово Тараса Шевченка, Поета, Художника й Пророка, живе між нами, гнівне і ніжне, полум'яне і міцне. Тож єднаймо душі словом Кобзаря!


І. Озерова, завідуюча відділом обслуговування Баштанської ЦРБ


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.