Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Кузьмінська В. В. Засідання кіноклубу в рамках Всеукраїнського Тижня права (Кривоозерська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

6 грудня в читальній залі Кривоозерської центральної районної бібліотеки відбулося розширене засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Єднання» при Кривоозерській ЦРБ в рамках Всеукраїнського Тижня права. Учасниками засідання стали учні 9 класу Мазурівського НВК, учні 10-х класів Кривоозерських ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та №2 з вчителями медіаосвіти Кобильчак І. В. та Мержієвським Є. Ю.

Перед початком засідання перед аудиторією виступила Матвієць І. М., завідувач Кривоозерського районного сектору Управління державної міграційної служби України в Миколаївській області. Інна Миколаївна представила молоді новий вид паспорту України, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними власника документу та ознайомила з процедурою отримання електронних паспортів.

В якості запрошених експертів у засіданні взяли участь: заступник начальника Кривоозерського бюро правової допомоги Кернасовська О. Ю., головний спеціаліст Кривоозерського бюро правової допомоги Формагей А. П., старший інспектор Кривоозерського районного сектору з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції майор внутрішньої служби Флоренко Т. А. та фахівець з соціальної роботи із суб’єктами пробації Малик А. А. Присутні переглянули документальний фільм «Точка відліку» польського режисера Міхала Щесняка.

Міхал Щесняк у 2015 році отримав нагороду за фільм «Точка відліку» у Мадриді, на британському фестивалі документального кіно та став переможцем конкурсу DOCU/КОРОТКО Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Головна героїня Анета «бунтувала по повній» у дев’ятнадцять років й опинилася у в’язниці за вбивство бабусі. Щодня Анета виїжджає за стіни в’язниці до будинку спокійної старості, щоб доглядати за хворою з раннього дитинства пані Геленою. Розмови з підопічною помагають Анеті зрозуміти, як багато вона має, і допомагають повірити в себе перед важким випробуванням, що чекає на неї.

Фільм демонструвався методом «стоп-кадр», під час якого модератор медіаклубу Коваль А. І. вела дискусію з учасниками, звертаючи їх увагу на певні епізоди. Про порушені головною героїнею права людини вела мову Кернасовська О. Ю. По завершенні перегляду фільму експерти Флоренко Т. А. та Малик А. А. ознайомили присутніх з роботою сектору з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Провели паралель, як відбувають покарання засудженні в Польщі та в Україні.

В. В. Кузьмінська, методист Кривоозерської ЦБС

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.