Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Степанченко С. В. Життя гідне того, щоб жити (Арбузинська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Здоров'я — одне з основних джерел радості, щасливого та повноцінного життя. Здоров'я — це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня, — це попередження всім про болючу рану суспільства — СНІД. І прикро те, що ми, як і багато років тому, не хочемо повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

Саме напередодні цього дня працівники Арбузинської центральної районної бібліотеки завітали до Арбузинської опорної ЗОШ №2 ім. Т. Шевченка та провели для учнів 8-10 класів годину-застереження «ВІЛ/СНІД: не залишаймося байдужими».

Бібліотекарі Середенко А. В. та Онищенко К. А. розповіли присутнім про історію виявлення вірусу імунодефіциту людини, який уражає імунну систему та призводить до захворювання на СНІД, про шляхи його поширення та наголосили на тому, що зараз, як ніколи, необхідно бути відповідальним за свою поведінку і вести здоровий спосіб життя, а також, толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

На зустріч була запрошена медична сестра терапевтичного відділення районної лікарні Токмакова Ю. О. Вона розповіла про СНІД як жахливе явище в історії людства, про особливості вірусу імунодефіциту, шляхи зараження ВІЛ, симптоми і протікання захворювання, лікування та профілактику СНІДу, групи ризику, ставлення до хворих тощо.

Учні переглянули відеоролик «СНІД не спить», з якого дізналися про способи зараження, наочно побачили, як розповсюджується ВІЧ в організмі людини та познайомилися з простими правилами безпеки. Присутні мали можливість переглянути книги, представлені на тематичній книжковій полиці «СНІД наступає: остерігайся!».

Для ефективного засвоєння матеріалу старшокласникам було запропоновано гру «Ситуація», в ході якої юнаки мали визначити способи, якими ВІЛ передається. Також підліткам були роздані інформаційні буклети.


С. В. Степанченко, завідуюча відділом обслуговування Арбузинської ЦРБ

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.