Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Семенова Л. О. Сердець найвища висота (Первомайська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

Перегорнути героїчні сторінки подвигу патріотів, згадати їх імена, вчитися бути вдячними за мирний сьогоднішній день – зібралися старшокласники ЗОШ на патріотичному майданчику «Сердець найвища висота». Вступним словом відкрила його класний керівник А. П. Подлісецька, наголосивши, що юнь повинна бути гідним нащадком славних прадідів.

Яскравим прикладом стійкого духу минулих поколінь стали козаки гетьманської доби, січові стрільці, солдати Першої та Другої світових воєн. Наш народ залишався незламним у титанічних битвах. Він боровся за свободу і перемагав. Перемагав, бо вів боротьбу справедливу, за право на життя та майбутнє…

Наша пам'ять свято зберігаючи подвиг батьків і дідів у Другій світовій війні, назавжди ввібрала в себе і новий біль – біль афганських втрат.
Афганістан - чия у тім вина?
Чия вона - помилка чи халатність?
Та дорога помилок тих ціна,
Із кожним днем їх збільшується вартість…


15 лютого виповнилася 29-а річниця виведення з Афганістану обмеженого контингенту колишніх радянських військ. І хоч пройшли роки та в душах бійців афганська війна живе вічним болем. Своїми спогадами поділився учасник тих буремних подій голова Первомайської районної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Гуйван Ярослав Васильович. Він провів в афганському пеклі два роки. Фельдшер військової частини №71183 (Шинданд) рятував поранених бійців, надавав медичну допомогу місцевим жителям. Нині опікується ветеранами, вирішує їх проблеми.

Ярослав Васильович з волонтерською місією побував в Маріуполі, на блокпостах Донецька, Луганська, доставляв бійцям необхідні речі. Бесіда-діалог «Афганістан болить в моїй душі» з ним запам’ятається учням щирими відповідями, найкращими побажаннями.

Те, що український дух є незламним, а народ – нескореним, довели самопожертва Небесної Сотні і звитяга воїнів АТО. Про героїв та їх подвиги розповіла книжкова виставка-хроніка «Хрещені вогнем». Присутні згадали і вшанували хвилиною мовчання всіх, хто ціною свого життя відстоював і відстоює нашу незалежність.

Музична пауза «Подвиг в піснях залишиться» підкреслила значущість патріотичного виховання юнацтва і додала хвилюючої нотки заходу. Партнерство центральної бібліотеки, районної організації ветеранів, шкіл міста і району продовжується.

Л. О. Семенова, директор Первомайської ЦБС

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.