Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Озерова І. Г. Права людини: від витоків до сьогодення (Баштанська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

11 грудня в Баштанській центральній районній бібліотеці відбулася правознавча подорож. Захід відбувся в рамках Всеукраїнського тижня права. Цього дня до бібліотеки завітали учні 10-А ЗОШ №1 разом з вчителем історії та правознавства Рясик Л. О.

Ведуча заходу Ірина Озерова запросила присутніх в подорож країною права та розповіла про традицію проведення тижня права в Україні. Учні почули цікаві факти з історії права, дізналися про історію створення «Декларації прав дитини», ознайомилися з основними пунктами Конвенції ООН «Про права дитини», дізнались про стан дотримання прав дітей в Україні та світі.



Бібліотечні працівники запропонували учням позмагатися в «Правовому інтелектуальному тирі». Присутні розділилися на дві команди – «Юні правознавці» та «Воїни добра», вибрали капітанів – Шевчука Юрія і Новосада Максима. Капітани команд зробили влучні «постріли» по мішеням та принесли своїм командам перші бали. Їх зброєю в інтелектуальному тирі стали правильні відповіді.



На заході учні мали змогу проявити свої знання, відповідаючи на цікаві запитання конкурсів «Правова абетка», «Правова бліц-розминка», «Юридичний марафон», «Правові шаради», «Юридичні анаграми», «Дешифратор», а також здійснили подорож статтями Конвенції ООН «Про права дитини», переглянувши відеопрезентацію «Казкові герої в країні прав і обов’язків». Конкурсні завдання оцінювало журі в складі: Рясик Л. О., Штефан Л. В. та Шатнього М. С.



12 грудня до центральної районної бібліотеки завітали учні професійного ліцею разом з бібліотекарем закладу Андреєвою Н. І. Гості взяли активну участь у правознавчій вікторині «Мандросвіт» дорогами країни права», зацікавлено переглянули відео «Конвенція ООН про права дитини». Було корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно з чинним законодавством України.

До заходу бібліотечні працівники підготували книжкову виставку «Закон та право для всіх єдині», на якій була представлена правова література для молоді з бібліотечних фондів.



Бібліотечні заходи, в рамках тижня права пройшли цікаво, змістовно та засвідчили небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості.

І. Г. Озерова, завідувач відділу обслуговування Баштанської ЦРБ

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.