Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Творча лабораторія для фахівців З досвіду роботи Переможний березень 1944 року: до відзначення 75-ї річниці визволення Новоодещини від нацистських загарбників (Новоодеська ЦБС)

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

В районному Будинку культури бібліотекарями центральної районної бібліотеки було проведено презентацію книжкової виставки «Новоодещина між відступом та звільненням: 1941-1944 рр.». Захід відбувся під час районних урочистостей, присвячених 75-й річниці визволення Новоодещини від нацистів. Виставку переглянули ветерани, керівники району та представники делегації Снігурівщини, які передали естафету пам’яті «Слава визволителям України», учні ЗОШ №1, 2 та професійного аграрного ліцею. Ця виставка демонструвалась також в читальній залі центральної районної бібліотеки, де було також проведено годину історичної пам’яті «Переможний березень 1944 р.» для юнацтва.

Година історичної правди «Велика правда в пам’ять про війну» відбулася в Підлісненській бібліотеці-філії. В бібліотеці також була оформлена книжкова виставка ”Миттєвості війни“. На виставці представлена література, яка поетичним і публіцистичним словом на тлі трагічних подій знайомить з героїкою подвигу українського народу в ім'я своєї вітчизни. Представники Пiдлiсненськоï сiльськоï ради, бiблiотеки, сiльського клубу, учнi та педагогiчний колектив ЗОШ, жителi села традиційно зібралися на мітинг біля пам'ятника загиблим.

Фахівці Новоодеської міської бібліотеки підготували мультимедійну презентацію «Історія вулиць і пам’ятників визволителям міста», провели екскурсію вулицями, що носять імена воїнів-визволителів Амосова О. І., Малиновського Р. Я., разом із молоддю поклали квіти до пам’ятника визволителям с. Кашперівка (Нова Одеса — 2).

17 березня 2019 р., в день визволення села Троїцьке від нацистів, відбувся мітинг біля пам’ятника визволителям за участю бібліотекаря Федоренко Р. А.

Для старшокласників Троїцької ЗОШ було проведено урок пам’яті «У березневе бездоріжжя солдати волю принесли». Учні переглянули стенд-фотоколаж «А на світлині років далина», на якому було розміщено фото земляків, які не повернулися з війни, ветеранів, дітей війни. Бібліотекар презентувала тематичні теки «Підпілля с. Троїцьке», «І. К. Ткаченко – прототип розвідника Травкіна» (за повістю Е. Казакевича «Зірка»).

 


 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.