Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

На початку березня у відділі інформаційних технологій та електронних ресурсів Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва відбулася зустріч представника нової, сучасної і престижної професії — веб-дизайнера Максима Шевченка з учнями 9-го інформаційно-технологічного класу Миколаївського муніципального колегіуму імені В. Д. Чайки.


Бібліотекарі О. В. Плакун та І. С. Холодулькіна розповіли старшокласникам про виникнення веб-дизайну, дали визначення цифрового мистецтва, охарактеризували основні види комп'ютерної графіки, продемонстрували електронну презентацію.

Коли людина захоплена якоюсь справою, то вона вже обрала свій шлях — почав свою розповідь Максим Шевченко. З дитинства він виділявся серед однолітків своїм художнім хистом. Дитяче захоплення переросло в доросле хобі, а потім — у професію. Веб-дизайном Максим займається вісім років. Закінчивши навчання у Миколаївській філії Київського Національного університету культури і мистецтв, працює в одній з миколаївських фірм веб-підтримки. Він розповів про специфіку і переваги своєї професії, акцентуючи на тому, що грамотний веб-дизайнер повинен знати новітні веб-технології та обов'язково мати художні здібності. Адже для створення комп'ютерного малюнка необхідно застосовувати знання і досвід багатьох поколінь художників.

М. Шевченко підкреслив, що постійно росте попит на представництво в мережі Інтернет і на дизайн сайтів, тому збільшується потреба у кваліфікованих веб-дизайнерах. Фахівці цієї сфери чітко знають основні принципи побудови веб-сторінок, визначають психологічний вплив елементів дизайну сайту на користувачів. Сучасна обчислювальна техніка досягла такого рівня розвитку, що будь-яку інформацію можна показати у вигляді графічного зображення. Максим, на прохання зацікавленої молоді, продемонстрував графічний планшет, за допомогою якого він створює свої ілюстрації, більшість яких — у стилі concept art (розробка середовища і персонажів для ігор, фільмів) та character design (розробка окремо персонажів). До речі, нещодавно відомий американський письменник для обкладинки своєї нової книги обрав Максимову роботу. Автора та назву книги поки тримають у секреті. Демонстрація Максимом своїх авторських робіт викликала непідробний інтерес у юнаків та дівчат. Зав'язалася жвава розмова, і посипалися запитання: скільки часу ви витрачаєте на створення малюнків; де використовуються подібні ілюстрації; чи застосовуєте на практиці знання, отримані в університеті; чи затребувана ваша професія на ринку праці; яку зарплатню ви отримуєте тощо.

Максим Шевченко — неординарний, обдарований, захоплюється спортом та малюванням, постійно самовдосконалюється, справжній професіонал. Цікавою і корисною була зустріч з ним. Юнаки та дівчата особисто пересвідчились, що людина, закохана у свою справу, завжди є успішною.

Невдовзі в ОБЮ відбудуться зустрічі зі спеціалістом комп'ютерних систем та залізничником. Запрошуємо миколаївських школярів на Велику Морську, 92!

Комментарии (4)
4 20.03.2014 22:46
unsvet
комментарии на Сайте являются модерируемыми, т.е. добавление сообщений происходит только после их одобрения модераторами
3 20.03.2014 22:25
аноним
почему у вас не получается оставить коменты?
2 20.03.2014 22:24
аноним
пригласите других специалистов и чтоб такие же крутые
1 20.03.2014 22:22
аноним)
классный парень и рисует круто!!!!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.