Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

Святкування 23-го Дня незалежності України у Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва тривало з 18 до 24 серпня. Патріотична акція “Ми — українці”, книжкова виставка “Україно, земле рідна, земле сонячна і хлібна!”, арт-калейдоскоп “Це наша країна!”, відвідування Миколаївського військового шпиталю — так читачі та співробітники ОБЮ відзначали головне державне свято.


Але про все по-черзі. “Ми — українці” — не лише назва патріотичної акції, а й, як виявилося, особистісне переконання, життєве кредо всіх її учасників. З яким інтересом і завзяттям молодь бралася до запропонованих бібліотекарями конкурсів! Будь то конкурс малюнків “Синє небо, жовте колосся” чи розфарбовування карти України під назвою “Барвиста Україна”. Малюнки юних читачів наповнені особливим змістом — в них оптимізм, щирість, радість життя, тепло, бажання жити в мирі і злагоді. Юнаки та дівчата бачать свою країну єдиною, процвітаючою та... дійсно барвистою, адже кожну область на контурній карті вони розфарбували різними яскравими кольорами.

Вже традиційними стали фотоакції в обласній бібліотеці для юнацтва. “Нас єднає Україна” — під таким гаслом цього разу пройшла святкова фотосесія.  Хлопці фотографувалася на фоні українського прапора, з синіми і жовтими повітряними кульками. Дівчата ж, одягнувши для зйомки вишиванки, віночки та намисто, в котрий раз довели, що українки — найгарніші у світі.

Бібліотекарі Ірина Бринкіс та Лариса Гальченко подарували всім учасникам акції листівки “Я люблю Україну” і побажали власними знаннями, працею, здобутками підносити та славити Батьківщину, адже молодь — майбутнє України.

22 серпня в ОБЮ відбувся святковий арт-калейдоскоп “Це наша країна!”. У програмі: презентація виставки фотографій та ретро-презентація “Крихти колишнього життя” (з циклу “Віхи історії”).


43 фотографії визнаних майстрів та юних фотолюбителів. Серед авторів —  члени Миколаївської обласної організації Національної Спілки фотохудожників України (Любов Савельєва, Андрій Слива, Тетяна Геда, Ігор Величко, Андрій Денисов, Володимир Мартищенко), члени Молодіжного творчого клубу “Імпульс” (голова — Альона Шандригіна), юні вихованці гуртка “Фотокрок” Будинку творчості дітей та юнацтва Ленінського району (керівник — Ірина Гузій).

Ліричні пейзажі, міські замальовки, куточки рідного міста, емоційні портрети, жанрові картинки — такою з'явилася на виставці Україна — рідна і прекрасна. Особлива сторінка виставки — 20 фотографій Альони Шандригіної та Ірини Гузій, зроблених в хвилюючий для всіх миколаївців момент: зустрічі десантників 79-ї аеромобільної бригади, які прорвалися з оточення в зоні АТО. Радість і біль, надія і впевненість, сльози і вдячність... Це наша країна!

Представлені на виставці “Крихти колишнього життя” предмети українського народного побутового вжитку: посуд, вишивки, іграшки, обереги, прикраси — не є музейними, а живуть своїм життям в домашньому побуті, продовжуючи традиції старовини.
 


Цьогорічне свято незалежності, на жаль, затьмарене сумними подіями, найболючіша з яких — збройний конфлікт на сході країни. Безпосередні учасники — поранені у зоні АТО бійці, які знаходяться на лікуванні у Миколаївському військовому госпіталі, — особливо потребують позитивних емоцій, душевного тепла, моральної підтримки. Щоб поздоровити бійців зі святом, управління культури, національностей та релігій Миколаївської облдержадміністрації разом з Миколаївською обласною філармонією організували концерт. Співробітники обласної бібліотеки для юнацтва також завітали до госпіталю, вручили хлопцям з терапевтичного та хірургічного відділень пакунки з гостинцями і книги зібрані читачами в ході акції “Книга — солдату”. Письменниця і бібліотекар ОБЮ Віра Марущак від імені всього колективу привітала військових зі святом, побажала здоров'я і миру.

День незалежності України — дійсно загальнонародне свято. Вітаємо всіх українців! Миру і єдності всім нам!

Комментарии (1)
1 30.11.2014 20:08
Игорь
красивые у вас девочки

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.