Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 листопада, у День української писемності та мови, співробітники обласної бібліотеки для юнацтва завітали до Миколаївського професійного ліцею сфери послуг зі святковою програмою «Мова — дзеркало душі».

Ведучі зазначили, що серед всіх мов світу, ніби запашна квітка у чудовому букеті, — українська мова. Віками українці творили це багатство, збираючи в скарбницю рідної мови найдорогоцінніші перлини думки, почуття, фантазії. Мова — то неоціненне духовне багатство, з яким наш народ живе, передає з покоління в покоління свою мудрість і славу, культуру і традиції.

Учні дізналися про історію свята. День української писемності та мови було встановлено на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства.

Учні ліцею Даша Коломієць і Тетяна Варлашкіна декламували вірші В. Сосюри і В. Симоненка про українську мову. Всі присутні розгадували загадки про рідне слово; пригадували прислів’я, приказки, висловлювання видатних людей про українську мову; підбирали епітети до слів і відповідали на питання вікторини. Молодь ділилась своїми думками щодо збереження самобутності та співучості української мови, захисту її від надмірного вживання жаргонізмів, просторічних слів та наголошувала на необхідності уникнення суржику, особливо у повсякденному спілкуванні.

Особливого забарвлення святу надала книжково-ілюстративна виставка «І першим було слово...», яка ознайомила учнів з корифеями української літератури.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.