Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

25 червня 2015 р. у приміщенні центральної районної бібліотеки відбувся день професійного спілкування бібліотечних працівників Миколаївської ЦБС на тему “Підсумки роботи за ІІ квартал 2015 року: аналізуємо, обговорюємо. Планування: мета, значення, вимоги”.

alt

День професійного спілкування складався з двох блоків:
1-й блок – “Підсумки роботи за І півріччя 2015 року”;
2-й блок – “Підготовка до планування – 2015”.

Початок першого блоку розпочала директор ЦБС Власенко К. О. та підвела підсумки роботи бібліотек системи за перше півріччя, ознайомила з перспективами діяльності бібліотек на друге півріччя.

Зустріч в центральній районній бібліотеці з першим заступником голови райдержадміністрації Олексієм Бродецьким пройшла в обстановці взаємоповаги та конструктивного діалогу. “Добровільне об'єднання громад не повинно стати примусовим” — таку думку висловив чиновник, розвіявши міфи щодо реформи децентралізації влади. Бібліотекарям була надана вичерпна інформація що до перспективи їх перебування на території майбутніх територіальних громад. В заключному слові. Бродецький наголосив, що децентралізація на сьогоднішній день є важливою і необхідною.

alt

Провідний методист ЦБС Люткіна О. І. проаналізувала планові показники за ІІ квартал 2015 року.

Другий блок розпочався з доповіді Люткіної О. І. щодо планування роботи бібліотеки: значення, цілі, вимоги до планування. Відбулося практичне заняття, де кожен учасник отримав річний план іншої бібліотеки для перегляду та визначення правильності складання плану роботи.

Бібліограф ЦБС Ярмоленко М. Г. розповіла про призначення, структуру і склад ДБА, роботу з бібліотечним фондом, які види, форми і методи існують в рекомендаційному і інформаційному бібліографічному обслуговуванні. Також відбувся бібліографічний консалтинг.

Була надана консультація провідним бібліотекарем ЦРБ Богатовою Л. П. щодо популяризації краєзнавчих документів через виставкову роботу та комплексні заходи популяризації краєзнавчих документів. Відбулася творча дискусія на тему “Краєзнавство – пріоритетний напрямок роботи бібліотек”.

Методист Люткіна О. І. провела практичне заняття щодо написання рекламного повідомлення про масовий захід, який відбудеться в бібліотеці.

Заступник директора по роботі з дітьми Каштальян І. М. Розповіла бібліотечним працівникам району про методику підготовки та проведення активних форм популяризації книги.

Провідний бібліотекар ВОБФ Андрейченко Л. В. надала консультацію щодо відбору документів для списання, оформлення списків та актів, про подальшу роботу з актами А також розповіла про вивчення розділів фонду, заповнення відповідних таблиць та написання висновків щодо укомплектованості фонду.

alt

Підвела підсумки дня професійного спілкування директор ЦБС Власенко К. О.

На завершення кожен з бібліотекарів отримав домашнє завдання:
    скласти плани клубу за інтересом та бібліотечної ради на 2016 рік, координаційний план по популяризації бібліотечно-бібліографічних знань на 2015-2016 н/р;
    виконати аналіз районного анкетування “Усі професії цікаві”.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.