Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Творча лабораторія для фахівців - З досвіду роботи

22 січня — День Соборності України, свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західноукраїнську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року.


До цієї дати працівники відділу обслуговування Миколаївської центральної районної бібліотеки Ліана Богатова та Анастасія Муха провели патріотичний захід «І обнялися береги одного, вічного народу» для учнів середньої школи. Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу, про незалежну, соборну, національну державу.

На захід завітали голова районної ради Юрій Піньковий та перший заступник голови РДА Олексій Бродецький.

Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм про Велику Злуку —  урочисте оголошення 22 січня 1919 р. на Софійській площі в Києві універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну.

Захід проводився з метою виховання у молоді почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей, літературної спадщини та історії власного народу.

У виконанні Антосієвої Ірини, Назаренко Анастасії та Лобунської Ксенії з вокального ансамблю «Фортуна», керівником якого є Наталя Лисогор, гості прослухали пісні.

Під час заходу присутні мали змогу познайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Українська моя молитва». На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення і формування території української незалежної держави.

Після урочистостей голова районної ради Юрій Піньковий та перший заступник голови РДА Олексій Бродецький мали змогу поспілкуватись з працівниками центральної районної бібліотеки, надати роз’яснення щодо майбутнього двох центральних районних бібліотек в умовах децентралізації.




К. О. Власенко, директор Миколаївської ЦБС

 

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.