Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти

Рейтинг пользователей: / 2
ХудшийЛучший 

Краєзнавчий калейдоскоп - Легенди рідного краю

Степівські скарби

В 1936 році більшовики вирішили закрити лютеранську кірху, яка була побудована ще у 1885 році, а священників заарештувати. Про це їх заздалегідь таємно повідомили. Священники вирішили врятувати церковні коштовності: вночі перенесли їх до однієї релігійної сім'ї і все закопали у підвалі.

Жінка, на садибі якої закопали церковні коштовності, нікого не допускала у підвал, навіть свого улюбленця — племінника, який ніяк не міг зрозуміти тітчиної поведінки.

З тих пір і блукала по селі легенда про степівські скарби, і не один відчайдух намагався їх знайти. Багато було здогадок про таємничий підземний хід від кірхи до німецького кладовище.

Хлопчаки не раз відвідували ці ходи, але час зробив свою справу — таємничий хід в багатьох місцях просто пообвалювався. Матері намагалися тримати цю справу під контролем, щоб запобігти нещастю.

Ясність у ці здогадки вніс племінник тієї жінки, у якої були заховані скарби. В 1989 році він приїхав в село Степове з цілком офіційним дозволом знайти скарби. Він мав план села, де було вказано місце знаходження скарбів. А дізнався він про все це під час відвідин тітки, яка на той час проживала в Канаді. В присутності правоохоронних органів, а також органів місцевої влади було проведено розкопування певної стіни в підвалі, але скарбів не знайшли.

Де ділося золото, ніхто не знає. Чи самі священники викопали, чи ще хтось, чи можливо неправильний план склала та жінка, у підвалі якої було все закопано — так і невідомо. Але після того випадку більше скарби не шукають. Та діти із задоволенням слухають цю легенду.

Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.