Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Жіночі сторінки історії

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

9 жовтня в ОБЮ для студентів Миколаївського вищого училища фізичної  культури було проведено захід “Жінка в історії”.


Організатори заходу — бібліотека, Миколаївський обласний благодійний фонд “Індиго”, за підтримки Управління у справах сім’ї, дітей та молоді Миколаївської міської ради — мали на меті розвиток духовної культури молоді, виховання засад гендерної рівності, пропаганду сімейних цінностей, долучення до всесвітніх культурних цінностей та традицій свого народу.

Всіх присутніх вітав начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді Вадим Дяченко. Ія Отверченко — провідний методист ОБЮ і ведуча заходу — розповіла про небесних покровителів сім'ї — святих Петра та Февронію, які є прикладом ідеального подружжя вже більше восьми століть. Такі ж прекрасні стосунки між чоловіком і дружиною були й у родині княгині Маргарити Тучкової. Маргарита прожила 71 рік, з яких 6 років була щасливою дружиною, а 40 років — вдовою. Через все життя княгиня пронесла любов та вірність до свого чоловіка, генерала Олександра Тучкова, який загинув під час Бородинської битви. На місті його загибелі вона побудувала храм Спаса Нерукотворного, котрий став першим пам'ятником героям Бородинської баталії. Ім'я княгині Тучкової стало легендарним. Маргарита — це приклад рідкісної особистої мужності, сили духу для багатьох поколінь і, звичайно, для сучасних юнаків та дівчат.

Розповідь ведучої доповнили демонстрація слайд-шоу “Подвиг любові і вірності: Маргарита Тучкова” та перегляд фрагментів документального фільму “Полонянки долі”. Студенти активно долучилися до обговорення ролі чоловіка і жінки у родині, висловлювали власні думки про сімейні цінності та щиро дякували організаторам й ведучим заходу за знайомство з історією життя Маргарити Тучкової. Спілкування продовжилось за чаєм-кавою з солодощами.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.