Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Фестиваль “Ми за мир, ми за спорт” у Братському

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

21 жовтня у Братській дитячо-юнацькій спортивній школі відбувся фестиваль “Ми за мир, ми за спорт”, присвячений 70-річчю визволення України від німецько-фашистських загарбників. Організаторами фестивалю стали: Миколаївський обласний благодійний фонд “Індиго”, обласна бібліотека для юнацтва, центральна районна бібліотека Братської ЦБС. Захід проходив під патронатом комісії “Спорт та навколишнє середовище” НОК України, за підтримки Департаменту освіти, науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації.


Спортивна зала ДЮСШ (до речі, капітально відремонтована і реконструйована) була переповнена: взяти участь у змаганнях, вболівати за своїх, побачити іменитих гостей і просто весело провести час закортіло учням 6-11 класів Братської ЗОШ І-ІІІ ст. та гімназії.

Першою гостей та учасників фестивалю вітала голова Братської районної ради Т. М. Фесько, яка зазначила, що місцева влада активно працює у напрямку підтримки спорту і створює всі необхідні умови для всебічного розвитку дітей та молоді Братщини. Заступник голови Братської РДА А. М. Бунько побажав всім гарного настрою, спортивного завзяття та подякував гостям з Миколаєва. Голова правління МОБФ “Індиго”, член комісії “Спорт та навколишнє середовище” НОК України Ольга Криницька привітала дітей і побажала їм спортивних успіхів.

Стартував фестиваль запальним танцем у виконанні народного танцювального ансамблю “Світанок”. Спортивні естафети для трьох команд-учасниць провела Інга Бабакова — видатна спортсменка Миколаївщини, заслужений майстер спорту, багаторазова чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор, голова комісії “Спорт та навколишнє середовище” НОК України. Суддею змагань був Анатолій Бугайов — президент Федерації легкої атлетики Миколаївської області, директор Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з легкої атлетики. Професійні спортсмени відзначили прекрасну спортивну підготовку юних братчан і запросили обдарованих дітей навчатися у Миколаївській СДЮШ з легкої атлетики, щоб у майбутньому поповнити олімпійську скарбницю країни.

В ході змагань, і особливо під час перетягування канату, учасники та вболівальники не стримували емоцій. Бажання перемогти вело одних вперед, а інших — спонукало дуже активно і голосно вболівати за своїх.

Спортивна вікторина, яку провела незмінна ведуча, член національних спілок письменників та журналістів України, співробітник обласної бібліотеки для юнацтва Віра Марущак, виявила кращих знавців історії олімпійського руху. І тут школярі проявили швидкість та ерудицію, тому визначити трьох кращих було ой як непросто.

Ольга Криницька провела конкурс плакатного малюнку. Діти відповідально і творчо підійшли до художнього розкриття теми взаємозв'язку миру та спорту. Визначивши три кращих малюнка, журі нагородило переможців.

Поки підводились підсумки змагань, педагог-організатор Братської ЗОШ І-ІІІ ст. Сергій Виверець зробив музичний сюрприз усім присутнім, проспівавши пісню “Перлина Україна”. Дівчатка, учасниці фестивалю, підтримали виступ свого вчителя і виконали танок, сповнений безпосередності, веселощів, хорошого настрою. Зал просто вибухнув аплодисментами!

На завершення — найочікуваніший момент — нагородження переможців. Всі учасники заходу отримали дипломи і подарунки. Оргкомітет фестивалю вручив подяки колективам центральної районної бібліотеки Братської ЦБС, дитячо-юнацької спортивної школи, загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. та гімназії.

Фестиваль у Братському став захоплюючим святом для дітей. Саме такі заходи сприяють заохоченню молоді до систематичних занять спортом, дають можливість проявити таланти і ерудицію.

 

В матеріалі використано фотографіі Марини Девятової.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.