Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Зустріч Віри Марущак зі старшокласниками

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

7 жовтня 2015 року у Миколаївській ЗОШ №20 відбулася творча зустріч відомої письменниці Віри Марущак з учнями десятих класів.
alt


Віра Іванівна почала з запитання: що таке думка, слово, духовність? Діти активно висловлювали власні думки, а письменниця резюмувала, що тільки той, хто придбав багато знань, може правильно розуміти що добре, а що погано, що справедливо, а що — ні, тобто уміти мислити.

Учні послухали оповідання Віри Марущак “Рушник”. Далі зав'язалося обговорення, що хотів автор сказати своєму читачеві. Було висловлено багато думок: любов до всього доброго і прекрасного, збереження та передача  українських традицій від покоління до покоління, благородство почуттів, шана і любов до шевченківської спадщини.

Письменниця наголосила, що основи духовного розвитку дитини закладаються в сім'ї. З самого раннього віку у дітей створюються уявлення про природу, стосунки між людьми, навколишній світ. Духовне обличчя дитини складається під впливом духовного обличчя батьків. Саме так було і в родині Віри Іванівни: любов до читання її батькові, Івану Кириловичу, прививала його матуся, а він — своїм дітям.

Духовності не буває без таких почуттів, як віра, надія і любов, — наголосила Віра Іванівна. Як приклад, розповіла про Івана Франка, який зазнав багато горя, але переборював розчарування, не втрачав віру у себе, надію на майбутнє, любов до життя, завжди був високодуховною людиною.

Хлопці та дівчата погодилися з письменницею та наголосили, що людина  повинна постійно прагнути до кращого, духовно збагачувати себе, бути господарем власного життя.

На завершення зустрічі — фото на згадку та щира дяка за приємне спілкування.

 

alt

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.