Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти День, що змінив нашу країну

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

19 листопада 2015 року в обласну бібліотеку для юнацтва на урок патріотизму “День, що змінив нашу країну”, присвячений Дню Гідності та Свободи, завітали учні Миколаївського професійного ліцею сфери послуг.


21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи — на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004) та Революції Гідності (2013). Свято було започатковане 13 листопада 2014 року згідно з Указом Президента України, щоб зберегти та передати наступним поколінням відомості про доленосні події в житті нашого народу, віддати належну шану громадянському подвигу, вшанувати патріотизм і мужність людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави.

Ведучі разом з учнями згадали ті знаменні історичні події, згадали Героїв Небесної Сотні та воїнів, що загинули на Сході України заради миру і злагоди країни. Молодь читала патріотичні вірші “А сотню вже зустріли небеса...”, “Моя ти рідна Україно” та хвилиною мовчання вшанувала пам’ять мужніх патріотів, які віддали своє життя під час Революції Гідності та в зоні АТО.

Під час заходу демонструвалося відео на пісні Тіани Роз “Мамо, не плач” та  Світлани Тарабарової “Повертайся живим”, які розчулили всіх присутніх.

Бібліотекарі нагадали ліцеїстам, що слоганом і темою відзначення 21 листопада у цьому році є слоган “Вільні творять майбутнє”. Адже увесь час — під час і з моменту Революції Гідності — триває процес творення нових інституцій, нових пластів у суспільстві, а рушієм цих змін є саме молодь.

20 листопада увазі читачів бібліотеки була представлена книжкова виставка “Україна — територія гідності і свободи”. Особливу увагу було приділено альманаху “Майдан. (Р)еволюція Духу”, який видано в рамках мистецько-культурологічного проекту Антіна Мухарського. Майже 200 фотографій та свідчення очевидців, публіцистичні статті та есе українських письменників і філософів, науковців і митців — це перша спроба якнайповніше висвітлити, осягнути, осмислити різні аспекти та проблематику революційних днів листопада 2013 — лютого 2014 років. Ця книга — це калейдоскоп відвертих й критичних поглядів, емоцій без купюр і деталей, що залишились за кадром медіа.

Молодь висловлювала свої думки щодо подій, описаних у книзі, визначаючи їх передумови, причини виникнення та наслідки для країни. Всі пригадували власні емоції, переживання, сподівання тих днів. Бібліотекарі ще раз наголосили, що саме молодь є надією України та запорукою її майбутнього.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.