Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Батл поетів “Живої мови чарування”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

24 листопада у Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся батл поетів “Живої мови чарування”. Учні шкіл та ліцеїв — за статусом, поети — за покликанням душі — миколаївські хлопці і дівчата зібралися, щоб представити свою творчість (дехто вперше) перед аудиторією — студентами Миколаївського будівельного коледжу КНУБА. Підтримати юних поетів-початківців, поділитися власними творчими планами та здобутками завітали знані поети Наталія Іванова (Н. В. Ткаченко) і Аркадій Суров.


Наталія Іванова привітала юних колег по перу та зауважила, що поезія — це особливий стан людської душі, її незгасна зоря довго світитиме тим, хто серцем відчуває слово, відчуває особливе внутрішнє піднесення. Аркадій Суров приєднався до слів поетеси та розповів, що для нього поезія — ритм, який звучить у серці, його муза — це стихія, яка приходить неждано і змушує творити.

Свої вірші читали Катерина Акіміна, Вікторія Челнінська, Юлія Горелова (учениці Миколаївського професійного ліцею сфери послуг). Кожна з них по-різному прийшла до поетичного бачення світу. Дівчата почали писати з шкільних років. Більшість своїх віршів присвячують рідним — матусі, татові, подругам, однокласникам. Не обійшла юних поетес і тема війни. Рядки їх віршів сповнені любові до рідної землі та бажанням жити в мирній країні.

Із зворушливими віршами до присутніх звернулися учні ЗОШ №35 Катерина Левінцу та Дмитро Позняк. Катя розповіла, що почала писати вірші з восьми років і прочитала поезію, присвячену подіям на сході України. Дмитро, навчаючись у школі з російською мовою навчання, пише вірші українською. Бажання писати виникло у хлопця під впливом тяжкої ситуації, що склалася у нашій країні. Саме тоді з'явилися вірші про рідну мову, мамину вишиванку, про тих, хто відстоює свободу і незалежність. Дмитро власноруч виготовив невеликий збірник своїх віршів і подарував його бібліотеці.

Справжній літературний майстер-клас дали молоді Наталія Іванова та Аркадій Суров. У неповторному авторському виконанні звучав вірш “Вишни” (збірка “На счастье”) Н. Іванової. А. Суров натхненно та емоційно читав вірші про літо, відпочинок та інші приємності, викликавши деяку ностальгію у всіх присутніх.

Подяки і подарунки від обласної бібліотеки для юнацтва отримали всі учасники батлу. Поети Н. Іванова, А. Суров та письменниця В. Марущак побажали  молоді творчої наснаги, впевненості у власних силах та успіхів в літературній царині.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.