Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Foot-квест “Історичний Миколаїв: вулиця Велика Морська”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

28 квітня Великою Морською пройшов другий foot-квест з циклу “Історичний Миколаїв” (у 2015 році — Адміральською). Захід організували громадська організація “Жіночі Ініціативи та Демократія” та Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва за підтримки Департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської ОДА та Миколаївської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Спонсорами виступили Миколаївська обласна типографія, Cafe do Brazil, Роллер-Центр,
Печатні технології “Tehno print”.

Foot-квест “Історичний Миколаїв: вулиця Велика Морська”

 


У foot квесті взяли участь 14 команд по 5 осіб в кожній (у 2015 — 7 команд): з Миколаївського національного аграрного університету, Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв, Миколаївського будівельного коледжу Київського національного університету будівництва та архітектури, Миколаївського професійного ліцею сфери послуг, Миколаївського професійного суднобудівного ліцею ім. В. Гречишникова, Миколаївського професійного ліцею, Миколаївського професійного промислового ліцею, Державного навчального закладу “Вище професійне училище №7”, Миколаївського муніципального академічного коледжу. Враховуючи велику кількість учасників (70 осіб з команд, 24 координатори-волонтери та близько 30 осіб з груп підтримки), foot-квест проходив у 2 етапи: з 10 до 12 та з 14 до 16 години.

Можливий максимум часу на проходження квесту — 2 години. Кожна з команд повинна була розгадати 12 загадок щодо історичних фактів та архітектурних пам'яток, відшукати відповідні локації (об'єкти) на Великій Морській (від Пушкінської до Інженерної), біля яких зробити підтверджувальне командне селфі, отримати від координаторів фрагменти пазла, і якнайшвидше повернутися “на базу” — до бібліотеки.  На заключному етапі учасники складали з одержаних на локаціях пазлів картину миколаївського художника Олександра Покосенка, де зображено розташовану на Великій Морській будівлю Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва, яка є архітектурною пам'яткою ХІХ ст., і захищали перед журі свій маршрут. Поки журі (І етап — директор бібліотеки Наталія Ткаченко, бібліотекар і головний координатор заходу Оксана Криловська, представник Миколаївської обласної типографії Тетяна Ткаченко; ІІ етап — член правління Миколаївського обласного клубу інтелектуальних ігор Андрій Алієв, Оксана Криловська, голова правління Миколаївської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Любов Савельєва) визначало переможців, хлопці і дівчата мали змогу відпочити, попити чаю з печивом, переглянути фотографії, підняти собі й всім присутнім настрій грою на фортепіано і дружнім виконанням пісень.

Переможцями у краєзнавчому foot-квесті “Історичний Миколаїв: вулиця Велика Морська” стали: І місце — команди “Першопрохідці” з Миколаївського професійного ліцею сфери послуг та “Імперіал” з Миколаївського національного аграрного університету; ІІ місце — команди “Діти міста M” з Миколаївського професійного промислового ліцею та “AGFORD” з Миколаївського національного аграрного університету; ІІІ місце — “Ерудити” з Миколаївського професійного ліцею сфери послуг та “GR 314” Миколаївського національного аграрного університету. Учасники шести команд-переможців були нагороджені призами від спонсорів: подарунковими сертифікатами на безкоштовне відвідування Скай-Парку (І місце) та сертифікатами на відвідування Роллер-Центру (ІІ та ІІІ місця). Дипломами від Миколаївської обласної організації Національної спілки фотохудожників України в окремій конкурсній номінації “Шалена фотозйомка” Любов Савельєва відзначила команди “Морські вовки” з Миколаївського професійного ліцею сфери послуг та “Лови момент” з Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв за якість командних фотографій, креативність, оригінальність та наявність в кадрі оригінальних елементів чи персонажів, які символізують локацію. Крім того, організатори краєзнавчого квесту вручили Подяки координаторам-волонтерам, які протягом дня чергували на локаціях, фіксували проходження квесту командами, роздавали конверти із завданнями і вручали фрагменти пазлу у разі правильної відповіді.

 

Строитель
Строитель

 

ПК 314

ПК 314

 

Лови момент

Лови момент

 

Империал

Империал

 

Витовцы

Витовцы

 

Афродиты

Афродиты

 

AGFORD

AGFORD

 

Эрудиты

Эрудиты

 

Первопроходцы

Первопроходцы

 

Морские волки

Морские волки

 

Мечта

Мечта

 

Мандривники

Мандривники

 

Краеведы

Краеведы

 

Дети города

Дети города

 

 

Краєзнавчий foot-квест — це чудовий спосіб зацікавити молодь вивченням історії та пам'яток рідного міста; активний відпочинок; весело і з користю проведений з друзями час.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.