Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Пізнаємо Європу разом

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

17 травня в обласній бібліотеці для юнацтва відзначили День Європи  громадською акцією “Європа для вільних духом”. Це свято офіційно відзначається в Україні з 2003 року у третю суботу травня і є важливим кроком у самовизначенні нашої країни як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
Пізнаємо Європу разом

Бібліотекарі розповіли присутнім історію Дня Європи. Основою для свята стало підписання 9 травня 1950 року Декларації Шумана, що мала на меті створення нової форми організації держав у Європі, у вигляді “наднаціональної спільноти”. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі.

Учасники акції впевнилися, що День Європи — це гарна нагода дізнатися більше цікавих та маловідомих фактів про наших західних сусідів. Молодь з задоволенням взяла участь у бліц-турнірі “Європейський калейдоскоп”, інтерактивній грі “Євродартс”, квесті “Подорож країнами Європи”. Дівчата і хлопці також проявили творчі здібності в боді-арті, малюючи на власних руках прапори країн Європи.

Діти вказали основні, на їх думку, європейські цінності: людська гідність, свобода, демократія, рівність, верховенство права та висловили бажання жити в суспільстві, де пануватимуть самі такі пріоритети.

Фінальною крапкою стала весела фотосесія на фоні прапорів України та Європейського Союзу.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.