Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Участь у VІ Школі професійної майстерності

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

25 листопада у Києві на базі Державної бібліотеки України для юнацтва відбулася вже VІ Школа професійної майстерності “Молодий професіонал бібліотеки для юнацтва”, в якій взяли участь співробітники обласних бібліотек для юнацтва зі всієї України, в тому числі бібліотекар Миколаївської ОБЮ Андрій Алієв. Шоста Школа проходила під девізом, запропонованим Інною Дмитриченко, завідуючою відділом Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Короленка: “Стрімке накопичення сучасним суспільством нових знань змушує працівників бібліотек постійно вдосконалювати свої професійні навички”.

Працівники ДБУ для юнацтва гостинно зустрічали учасників Школи зі всієї України чаєм зі смаколиками та яблуками з побажаннями. В ході пленарного засідання з доповідями виступили заступники директорів та провідні фахівці  різних бібліотек: ДБУ для юнацтва, Національної парламентської бібліотеки України, Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки, представники Української бібліотечної асоціації та інші.

Плануванню розвитку юнацьких бібліотек у 2017 р. присвятила свій виступ заступник директора з науково-методичної роботи ДБУ для юнацтва Т. П. Сопова. Надзвичайно цікавими й актуальними були теми й інших виступів: “Читання як обов’язок бібліотекаря”, “Культурна дипломатія у процесах євроінтеграції України”, “План дій для нової візії бібліотеки”, “Мейкерство у бібліотеці”, “Бібліотека в міському середовищі: стратегії конкурентоздатності”, “Напиши роман за місяць. Досвід бібліотечних програм”, “Бібліотека 4.0: тенденції модернізації бібліотечно-інформаційного обслуговування”. Виступи “Підлітки в бібліотеці: гордість і упередження” та “Проектна діяльність або як виграти грант?” викликали продуктивну дискусію серед учасників Школи. У передбаченого програмою Школи “вільного мікрофона ” 30 молодих бібліотекарів з Києва і України ділилися своїм баченням проблем та їх вирішенням, перспектив розвитку бібліотек, нових послуг, методів залучення читачів, досвідом роботи.

Сюрпризом для присутніх стало нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу “Видання року ОБЮ, ОБМ”, в якому Миколаївська обласна бібліотека для юнацтва посіла ІІ місце у номінації “Методичний матеріал” за видання “Складові успіху: рекламна діяльність бібліотек”.

Висловлюємо велику подяку колективу Державної бібліотеки України для юнацтва за гостинність, можливість поспілкуватися та подискутувати з колегами, за високий рівень організації Школи професійної майстерності для молодих бібліотекарів.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.