Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Х Всеукраїнська науково-практична конференція “Бібліотека і книга в контексті часу”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

6-7 квітня 2017 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулась Х Всеукраїнська науково-практична конференція “Бібліотека і книга в контексті часу” за темою “Бібліотеки України в контексті євроінтеграційних процесів”. У конференції взяли участь директори миколаївських обласних бібліотек — директор Миколаївської ОУНБ Вікторія Агаркова, директор обласної бібліотеки для юнацтва Наталія Ткаченко, директор обласної бібліотеки для дітей ім. В. Лягіна Тетяна Жайворонок, а також голова регіонального відділення УБА Надія Богза і директор ЦБС Вітовського району Тетяна Остафійчук.

Під час конференції розглядалися питання щодо реформи децентралізації як чинника структурних змін у бібліотеках України, викликів та можливостей для сучасних бібліотек, методичного забезпечення процесів трансформації тощо. Перед українською бібліотечною спільнотою виступили Ю. А. Рибачук — заступник Міністра культури України, Л. С. Нікіфоренко — начальник управління з питань мовної політики та літератури Міністерства культури, І. В. Френкель — радник Міністра культури України, координатор сектору Культура Проектного офісу секторальної децентралізації Національного проекту “Децентралізації”, Т. І. Вилегжаніна — генеральний директор Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого, Г. А. Саприкін — директор Державної бібліотеки України для юнацтва, представники Львівської та Харківської ОДА. Колеги-бібліотекарі з різних регіонів України ділилися власним досвідом, зокрема, проектно-грантової діяльності, участі у міжнародних проектах та програмах тощо.

Під час засідання “Професійна компетентність бібліотекарів і формування нового іміджу публічної бібліотеки” всі учасники конференції прийшли до спільної думки про первинність особистості бібліотечного працівника, від енергійності, ініціативності і креативності якого, за великим рахунком, залежатиме майбутнє бібліотечної галузі.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.