Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Семінар-тренінг “Організація бібліотечних послуг для молоді: новітні інформаційні технології” для бібліотекарів системи профтехосвіти

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

6 червня в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся семінар-тренінг “Організація бібліотечних послуг для молоді: новітні інформаційні технології” для бібліотечних фахівців системи професійно-технічної освіти.


Учасників семінару вітали директор МОБЮ Н. В. Ткаченко і методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Миколаївській області Т. О. Михайлюк. Тамара Олексіївна наголосила, що використання новітніх інформаційних технологій в організації бібліотечних послуг для молоді є важливим та необхідним в сучасних умовах. Користуючись нагодою, вона від імені всіх учасників семінару привітала колег з ОБЮ з 40-річчям бібліотеки,  побажала успіхів і процвітання.

 

Бібліотекар відділу “Інтернет-центр” Ю. А. Задеряка ознайомила присутніх з  цікавим ресурсом для вивчення української мови — тренажером з правопису української мови, створеним на основі книги Бориса Антоненка-Давидовича “Як ми говоримо”, та його використанням під час проведення онлайн-турнірів для молоді з циклу “Вчимо українську”, запровадженого бібліотекою з метою вдосконалення знань та навичок користувачів з української мови. Бібліотекар зазначила, що в мережі існує декілька ресурсів для перевірки знань з української мови та літератури, посилання на які отримали всі учасники семінару.

Виступ завідуючої відділом комплектування фондів, каталогізації документів та бібліографії С. Л. Рагімової був присвячений змінам та нововведенням у порядку описання бібліотечних документів і критеріях відбору літератури на вилучення з фонду бібліотеки. Світлана Леонідівна ознайомила з новими інструкціями та оновленою нормативною базою по списанню літератури та надала колегам зразки нормативних документів.



Голова Миколаївської обласної секції методичної комісії бібліотечних працівників І. О. Каніщева познайомила учасників семінару з Всеукраїнським вебінаром для бібліотекарів ПТНЗ “Використання інтернет-сервісів у бібліотечній справі”, котрий проводив Науково-методичний центр професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області. На цьому вебінарі було презентовано досвід роботи бібліотекарів ПТНЗ Хмельниччини щодо використання сучасних інтернет-сервісів у бібліотеках навчальних закладів.



Завідуюча сектором медіа-освіти і творчості молоді М. О. Гусак та бібліотекар сектору Н. О. Пененко на практиці продемонстрували впровадження новітніх інформаційних технологій у роботу бібліотеки. Вони ознайомили учасників семінару з цікавими мультимедійними продуктами, створеними співробітниками МОБЮ і розміщеними на сайті бібліотеки у розділі “Мультимедіа”. Бібліотекарі сектору безпосередньо займаються створенням відеопродукції, онлайн-вікторин, інтерактивних ігор, в які й запропонували зіграти колегам.



Підводячи підсумки семінару, Н. В. Ткаченко висловила сподівання на подальшу співпрацю МОБЮ і центру професійно-технічної освіти й побажала всім гарного настрою, наснаги, успіхів.

 



 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.