Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Методична година для вчителів зарубіжної літератури шкіл області “Миколаївська ОБЮ — новій українській школі”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

На базі обласної бібліотеки для юнацтва протягом січня-лютого тривають курси підвищення кваліфікації педагогічних кадрів області, організатор яких — Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. 29 січня відбулася методична година для вчителів зарубіжної літератури шкіл області “Миколаївська ОБЮ — новій українській школі”.


Провідний бібліотекар відділу автоматизації бібліотечних процесів Тетяна Гервасьєва надала інформацію про електронні інформаційні ресурси ОБЮ, які можна використовувати в навчальному процесі, зокрема на уроках зарубіжної літератури. Вона зазначила, що найбільший масив відеоматеріалів присвячено саме популяризації літератури. Увазі викладачів були представлені буктрейлери, віртуальні виставки, створені бібліотекарями, а також відеоролики, розміщені у рубриці “Навігатор для книжкових хробачків” (розділ “Мультимедіа”) на сайті ОБЮ, котрі допоможуть дізнатися про літературні новинки, пригадати та перечитати перевірені часом твори і бути в курсі всіх новин свіжої преси. Інтерес присутніх викликали сюжети, присвячені книгам і створені спільно Філією публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” “Миколаївська регіональна дирекція” та Миколаївською обласною бібліотекою для юнацтва — “Тест 99”. Виступ бібліотекаря доповнив показ буктрейлера на книгу Чарлза Діккенса “Різдвяна пісня у прозі” та “Тест 99”, присвячений “Маленькому принцу” Антуана де Сент-Екзюпері.


Далі був практикум. Завідувач сектору медіа-освіти і творчості молоді Марина Гусак запропонувала вчителям зіграти в інтерактивну гру “Зарубіжні письменники-ювіляри 2018 року” та запропонувала використовувати на уроках весь масив онлайн-ігор, створений бібліотекарями і розміщений на сайті ОБЮ у рубриці “Ігромікс”.

Підводячи підсумки заходу, бібліотекарі і педагоги погодилися, що бібліотечно-інформаційне забезпечення професійної діяльності вчителів є запорукою успішної реалізації ключового принципу успішності учнів.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.