Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Нова генерація лідерів: Світлана Воронцова

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

24 жовтня в обласній бібліотеці для юнацтва в рамках циклу бенефісів молодіжних стартапів “Нова генерація лідерів” відбулася зустріч зі Світланою Воронцовою, художнім керівником АРТ-студії “Тюбик”, майстром пісочної анімації.

Стартап Світлана Воронцова



Модератор зустрічі, бібліотекар Андрій Алієв, представив гостю і розповів, що Світлана навчалася у Миколаївській ЗОШ №44, опановувала тонкощі декоративно-прикладного мистецтва у МФ КНУКіМ, працювала вчителем у школі. Талант дівчини є різноплановим — вона навчає мистецтву малюнку, живопису, графіки, скульптури, історії мистецтв, проводить майстер-класи з hand-made. Майстриня полюбляє поєднувати живопис та декоративно-прикладне мистецтво, пісочною анімацією займається шість років. Життєве кредо Світлани Воронцової — йти вперед і ніколи не зупинятися на досягнутому.

Світлана розповіла, що замальовки своїх пісочних анімацій спочатку робить олівцем на чернетці, а вже потім, після 3-5 репетицій, виносить готові роботи на загал. Крім кварцового піску, Світлана експериментувала з сіллю та цукром, а присутні (студенти політехнічного коледжу) запропонували цікаву ідею —  спробувати цемент, аби зберегти роботи надовго.

Молодь радо скористалася можливістю запитати у майстрині, чи займався хтось в родині мистецтвом; чи хотіла б, щоб у майбутньому діти продовжили її справу; якими сучасними технологіями малювання володіє. На питання, яка тематика робіт найбільше приваблює, художниця відповіла: “Про маму і Україну”. У вільний від роботи і творчості час Світлана танцює східні танці і запальну зумбу, а улюбленим письменником Воронцової є Тарас Шевченко, який цікавить дівчину не лише як літератор, а й як неординарний художник.

Кожен з присутніх студентів і бібліотекарів зміг спробувати свої сили в створенні пісочних анімацій. Малюнки були різноманітними: дівоче личко, тварини, музичні інструменти. Робота Люди Шиловець настільки сподобалася художниці, що та навіть запросила її до своєї студії.

Творчість Світлани неабияк вразила присутніх. Спілкування тривало довго, молодь не відпускала художницю більше години. На завершення — традиційне спільне фото і такі ж уже традиційні — гарний настрій, позитивні емоції, натхнення і бажання творити.

 

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.