Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Літературно-музична композиція “За цвіт життя завдячує народ...”

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

27 квітня працівники обласної бібліотеки для юнацтва в рамках присвяченої 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні молодіжної акції “Ми пам'ятаємо!” в черговий раз навідалися у гості до мешканців Миколаївського пансіонату ветеранів війни і праці.

Наближається травень і велика дата і подія — шістдесят п'ятий День Перемоги нашого народу над фашистськими загарбниками.

Саме цій даті була присвячена літературно-музична композиція “За цвіт життя завдячує народ полеглим й посивілим ветеранам” з циклу заходів “Роки, обпалені війною”.Зі сторінок поетичного вернісажу у виконанні завідуючої відділом мистецтв і краєзнавства ОБЮ Любові Савельєвої і завідуючої відділом збереження основного фонду Лариси Гальченко звучали натхненні  строки про війну і життя, кохання і обов'язок солдата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вірші і проза, мемуари і щоденники, безліч документальних і художніх творів доносять до нас історію Великої битви за життя. Цікаві історичні та біографічні факти, уривки з окремих творів були представлені в бібліографічному огляді “В боях кувалась перемога”.

У війну бойовий дух солдатів піднімала пісня. І пісня ж нагадувала їм про рідну домівку і про родину. Цього разу до ветеранів з концертом під назвою “Нас пісня вела до Перемоги” завітали учні Школи мистецтв №2 м. Миколаєва. Дуже приємно, що дітям вдалося підняти і дух, і настрій ветеранам. «Синий платочек», «Темная ночь» у виконанні Марії Мартинової і Михайла Самойлова; чарівна музика великих композиторів Л. Бетховена и С. Прокофьєва у виконанні Олександри Козловської і Марії Мартинової; уривки з поеми А. Твардовського «Василий Тёркин» у виконанні Ярослава Гавицука, Максима Корченка та Михайла Самойлова; попурі «Улюблені мелодії» і пісні з кінофільму «Небесный тихоход» у виконанні ансамблю хлопців... Юні митці щиро намагалися показати свою професійну майстерність, вразити слухачів не тільки багатим репертуаром, але й душевним виконанням, бо вони не просто грали і співали, вони дарували ветеранам тепло своїх сердець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бібліотечні виїзди до Пансіонату разом з юним поколінням — це не тільки свято для ветеранів, можливість довідатися багато нового і цікавого, поспілкуватися з новими людьми, поділитися своїм болем і радістю. Це, в першу чергу, можливість для підлітків проявити увагу, співчуття і милосердя, це можливість для них відчути себе потрібними.

Наш наступний виїзд до Пансіонату відбудеться 7 травня, напередодні свята Великої Перемоги. Це буде спільний захід обласної бібліотеки для юнацтва і Миколаївського будівельного коледжу: бібліотекарі, викладачі і студенти  кожному ветерану подарують пісні і поезії, а пансіонату передадуть зібрані молоддю в ході акції книги для бібліотеки Пансіонату.

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.