Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Турнір до Дня української писемності та мови

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

6 листопада у відділі “Інтернет-центр” відбувся онлайн-турнір з циклу “Вчимо українську”, присвячений Дню української писемності та мови.


Турнір до Дня української писемності та мови
 

Бібліотекарі розповіли учасникам турніру, що свято, День української писемності та мови, було встановлено Указом Президента України в 1997 році і відзначається щороку 9 листопада — в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, з якого (на думку дослідників) і почалася писемна українська мова.

Молодь ознайомилась з українськими виданнями “Повісті минулих літ”, упорядником якої (за іншою версією — автором) є Нестор-літописець, розглянули посібники з українських правопису та розвитку мовлення.

Завдяки “Тренажеру з правопису української мови” юнаки разом з бібліотекарями пригадали лексику, а саме: омоніми (слова, які звучать однаково, але мають зовсім різне значення) і пароніми (слова, досить близькі за звуковим складом і звучанням, але різні за значенням). Розібравшись з теорією, учасники виконали практичне завдання тренажеру. Переможцем турніру став постійний читач бібліотеки Руслан Турченко.

 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.