Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Остапу Вишні — 130

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

29 листопада учні Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. №28 стали учасниками  літературного флешмобу “Чародій сміху”, присвяченого 130-річчю Остапа Вишні.

Завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді ОБЮ Андрій Алієв розповів старшокласникам про дитинство Павла Губенка (справжнє ім’я письменника), яке пройшло на Полтавщині, про те, як він ледве не став професійним лікарем, утім, встиг-таки попрацювати фельдшером, про надскладні життєві випробування — арешти, звинувачення в підготовці теракту, ув’язнення, табори. Учнів зацікавив унікальний табірний щоденник письменника. Активно обговорювали хлопці й дівчата зачитаний Андрієм акт протоколу “арешту і труски” Остапа Вишні з перерахуванням особистих речей, які було вилучено. Бібліотекар порадив молоді прочитати книгу С. Гальченка з циклу «Митці під прицілом», яка є у фонді бібліотеки для юнацтва.

Обговорили творчість Остапа Вишні, згадали, що він — батько нового жанру — усмішок, а провідною темою його творчості є розвінчання вад людини і суспільства. Учні позмагалися на краще прочитання творів класика українського гумору. Звучали уривки з “Моєї автобіографії”, “Зенітки” і, звичайно, знаменитих “Мисливських усмішок”.
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.