Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Нова генерація лідерів: Олексій Жидких

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 листопада черговий бенефіс молодіжних стартапів «Нова генерація лідерів» вперше відбувся в онлайн-форматі. З Олексієм Жидких – педагогом, інтелектуалом, захопленим історичними легендарними стравами учасником цьогорічного сезону телевізійного проєкту «МастерШеф» – поспілкувалися учасники програми малих стипендій з вивчення англійської мови.


Модератор заходу, завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді ОБЮ Андрій Алієв надав коротку біографічну довідку. Олексій Жидких народився в Миколаєві в 1989 році, навчався в ЗОШ №35. Нині працює вчителем історії в Академії дитячої творчості, викладає в комп’ютерній академії «Шаг», є одним з найяскравіших гравців обласного клубу інтелектуальних ігор, постійним учасником Школи ерудитів, що діє в обласній бібліотеці для юнацтва.

Учасників онлайн-стартапу захопила розповідь Олексія про те, як з дитинства він обожнював недільні програми «Смачно з Борисом Бурдою», як згодом зацікавився приготуванням страв за історичними рецептами, про які захоплено розповідав учням на уроках, як у відповідь на чергове запитання учениці: «Олексію Андрійовичу, а чому б і Вам не піти на «МастерШеф»?», подумав: «Дійсно, а чому б ні?». Він пройшов кастинг, потрапив до двадцятки найкращих і став учасником 10-го сезону кулінарного реаліті-шоу. Його першою стравою стала курка «Марено» за рецептом Наполеона.

Дівчата й хлопці (серед яких були й колишні учні Олексія Андрійовича) буквально «засипали» гостя запитаннями. Чи видавали на кастингу продукти для приготування? (ні, конкурсант купляв усе за власний кошт у спеціальному закритому супермаркеті); з якого блюда краще починати? («Звичайно з яєшні… Жартую. Якщо хочете приготувати вишуканий десерт, спробуйте безе «Павлову». Чи посмажте «Біф Веллінгтон» (телятину у листковому тісті); якою була перша власноруч приготована страва? («Це було в дитинстві: змішав соняшникову олію, хліб і… цукор – така собі «миколаївська халва»); яке ваше улюблене блюдо? (зараз надаю перевагу стравам з гарбуза, нещодавно готував крем-суп, а на вечерю приготую чізкейк до маринованої у кефірі курки); чи є страва, яку хотів би спробувати (мріяв скуштувати гребінці, на «МастерШефі» мрія збулася); яка була перша «історична» страва? (стародавня котлета і спартанський суп на сочевиці); чи хотів би продовжувати працювати вчителем (так, звичайно, бо на проєкт пішов заради того, щоб розважити дітей).

На завершення Олексій Жидких побажав усім пробувати власні сили в кулінарії, не чекаючи на схвальні відгуки і не переймаючись, якщо вони будуть критичними. Головне, щоб страва не вийшла нудна. І все буде смачно!

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.