Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Ювілейний вечір-комплімент Тетяни Свірської

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

10 березня в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся ювілейний вечір-комплімент письменниці Тетяни Свірської «Фантастична жінка та її казкові герої», на який завітали студенти Миколаївського державного коледжу економіки та харчових технологій.

Модераторка заходу, провідна бібліотекарка Оксана Криловська представила присутній молоді героїню зустрічі, надала коротку біографічну довідку і зазначила, що у творчому доробку письменниці є вірші і проза, пише вона і для дорослих, і для малечі.

А далі слово взяла Тетяна Свірська, і всі присутні поринули у світ її поезії, натхнення, роздумів і творчості. Письменниця поділилася найсвіжішим: читала рукопис ще неопублікованої поеми «В коралових давніх-прадавніх лісах...». За словами пані Тетяни, в творі відображений зв’язок між сучасними українськими подіями і життям мешканців водойм.

Молодь радо скористалась можливістю поспілкуватися з письменницею наживо. Запитували про її перший вірш. Пані Тетяна розповіла, що написаний він був під враженням від Шевченкового «Заповіту», і одразу ж прочитала свою дебютну поезію напам’ять. Студенти цікавились, чи працювала Тетяна Дмитрівна за режисерським фахом, а вона згадала, як після закінчення інституту культури керувала літературно-музичним клубом в Івано-Франківську, де ставила п’єси і навіть грала в них сама. Письменниця згодна з твердженням, що творчість допомагає відкривати багато дверей, а головне – відкриває серця. Вона закликала бути щирими і чуйними, особливо в нинішні непрості часи. Розповіла про свою сімейну «зграю» – чоловіка, дітей. Поділилась романтичною історією стосунків з чоловіком. Присутні дівчата слухали, затамувавши подих, що майбутнє подружжя познайомилося ще в студентські роки: вони навчалися в одному виші і захоплювалися бардівськими піснями. Їхня улюблена – «Исполнение желаний» Олександра Дольського.

А ще були голосні читання, під час яких студенти з посмішками зачитували дитячі вірші Тетяни Свірської, згадуючи своє недавнє дитинство. Були і улюблені літературні ворожіння. Визначали долю по збірці «Із вічністю наодинці». Ось що «наворожили» одній з дівчат-студенток:
«Моралі стрімкі віражі,
де все примітивно і просто.
Кохання – це вимір душі,
а душі маленького зросту».

Зустріч була дійсно цікавою, душевною і щирою. Дякуємо Тетяні Дмитрівні за дружбу і бажаємо здоров’я, натхнення, гармонії і творчих успіхів!

І нагадуємо, з яким нетерпінням чекають на творчі зустрічі з письменницею читачі новостворених громад Миколаївщини (навіть, і особливо, її найвіддаленіших куточків)! З квітня ми розпочинаємо наступний сезон виїзних інформаційних сесій, наші бібліотечно-письменницькі десанти вже формуються і споряджаються. І, Тетяно Дмитрівно, ви, як наш головний літературний спецпризначенець, набирайтеся сил, снаги і творчого запалу. Скоро вирушаємо!


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.