Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Участь в літературній зустрічі з Крістін Фере-Флері

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

14 квітня бібліотекарка сектору медіа-освіти і творчості МОБЮ Анна Кондрацька взяла участь в онлайновій літературній зустрічі із сучасною французькою письменницею Крістін Фере-Флері, організованою в межах щорічного мистецького фестивалю «Французька весна в Україні» ГО «Франсез Альянс м. Рівне» та Рівненською обласною бібліотекою для молоді.
Крістін Фере-Флері народилася в 1961 році. Працювала редакторкою у відомому паризькому видавництві Ґаллімар. У 1996 році Крістін опублікувала свою першу дитячу книгу «Маленька любов», а через три роки за її мотивами створила книгу для дорослих «Хвилі ніжні, як тигри». Це видання було відзначене французькою літературною премією, а авторка стала відомою. Відтоді вийшло друком близько 90 публікацій, серед яких романи, повісті, оповідання для дітей, підлітків і дорослих читачів. Удостоєна кількох літературних нагород, її книжки перекладені багатьма мовами. 
 
 
На зустріч з письменницею, що відбувалась на платформі Zoom, завітали майже сто учасників. Мовою проведення зустрічі була французька з перекладом на українську. Модераторка Надія Чумак спілкувалась із мадам Крістін її рідною мовою, а учасники, які не володіють французькою, користались чудовим перекладом Слави Момотюка.
 
Присутні поринули в неповторну французьку атмосферу, спілкуючись із письменницею про роман «Дівчина, яка читала в метро», що перекладений Павлом Мигалем і виданий українською мовою «Видавництвом Старого Лева» у 2019 році. В романі йдеться про трохи дивакувату, майже завжди самотню мрійницю Жульєт. Її стосунки з чоловіками закінчуються, так і не почавшись. Уранці, їдучи в метро на роботу, вона зацікавлено розглядає книжки в чужих руках. Її життя зміниться, коли Жульєт потрапить в химерний будинок, господар якого збирає книжки, а потім шукає саме тих людей, яким певна книжка здатна змінити долю. 
 
Учасники зустрічі були активними і сповненими цікавості. Запитання до письменниці лилися зливою: в якому місті народилася; яке відчуття має, коли починає писати нову книгу; який улюблений автор та книга; чи буває страх перед пустою сторінкою; скільки часу потрібно для написання книги; чи знайома з українською літературою; чи була в Україні… Мадам Крістін – неординарна, відкрита і щира – радо відповідала, розповідала про себе, про творчість, давала поради.
 
Висловлюємо вдячність організаторам літературної зустрічі і, звичайно, її героїні за цікаве, приємне спілкування. Сподіваємось побачити мадам Крістін в Україні!
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.