Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Мандри-сторітелінг до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

16 квітня в продовження бібліотечного проєкту «Країну успішною робимо ми» відбулися другі мандри-сторітелінг «У просторі і часі.UA: 30 років Незалежності». В онлайновому заході, присвяченому 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи, взяли участь бібліотекарі й читачі Мішково-Погорілівської сільської бібліотеки. 
Бібліотекарка сектору медіа-освіти і творчості молоді ОБЮ Анна Кондрацька розповіла про будівництво ЧАЕС, разом із учасниками обговорили причини аварії на четвертому енергоблоці, яка сталася 26 квітня 1986 року, оцінили її страшні наслідки для України і всього світу. Переглянувши п’яту серію мультфільмів «Книга-мандрівка. Україна» про місто-привид, міркували про те, що Прип’ять стала пам’ятником трагедії.
 
Нині Чорнобиль – об’єкт «ядерного» туризму. Щороку майже 10 тисяч туристів відвідують чорнобильську зону відчуження. У Києві діє Національний музей «Чорнобиль», який можна відвідати віртуально і дізнатися про подробиці аварії, переглянути особисті речі ліквідаторів, історичні фото, документальні фільми про Чорнобиль. Майже в кожному місті України встановлені пам'ятники ліквідаторам і жертвам Чорнобильської аварії. У Миколаєві також встановлений гранітний монумент «Скорботний янгол Чорнобиля». Він розміщений у сквері Подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС на розі проспекту Миру та вулиці Театральної.
 
Наостанок бібліотекарка порадила найновіші видання, присвячені Чорнобильській катастрофі: «Квіти біля четвертого» Катерини Міхаліциної, «Реактори не вибухають. Коротка історія Чорнобильської катастрофи» Катерини Міхаліциної і Станіслава Дворницького, «Чорнобильська бувальщина» і «Чорнобильський пес Аксель» Анатолія Андржеєвського, а також уже культові твори – художньо-документальний роман «Чорнобильська молитва. Хроніка майбутнього» білоруської письменниці, Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич і «Марія з полином у кінці століття» видатного українського письменника Володимира Яворівського.
 
 
 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.